Kuala Lumpur’da Malezya Silahlı Kuvvetleri Personeline Sertifika Töreni Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın dört bir yanında düzenlediği Türkçe kursları marifetiyle Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendirmeye ve uluslararası arenada muhtelif alanlarda yapılabilecek iş birliklerine zemin hazırlamaya devam ediyor.

Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türkçe kursunu başarıyla tamamlayan 50’ye yakın Malezya Silahlı Kuvvetleri personeline yönelik sertifika töreni gerçekleştirildi.

Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliği yaptığı törene Malezya Silahlı Kuvvetleri Savunma Eğitimi Dairesi Genel Direktörü Tuğgeneral Hacah Fazila Binti Hacı Abdullah, T.C. Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel, Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ömer Altun ve Türkçe kursunu başarıyla tamamlayan Malezya Silahlı Kuvvetleri personeli katıldı.

Törende protokol konuşmalarını gerçekleştiren Tuğgeneral Abdullah, kendisinin de katıldığı Türkçe kurslarına ilişkin T.C. Kuala Lumpur Büyükelçiliğine ve Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsüne teşekkürlerini sundu.

Daha önce Türkiye’ye gittiğini ve Genelkurmay Başkanlığını ziyaret ettiğini söyleyen Abdullah, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ne kadar büyük ve etkin olduğunu bizzat görme fırsatı elde ettiğini belirtti.

TÜRKİYE VE MALEZYA’NIN MİLLÎ SAVUNMA ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK

Türkçe sertifikalarını alan Malezya Silahlı Kuvvetleri personelinin Türkçe eğitimlerini sürdürmelerini ümit ettiğini dile getiren Abdullah, Malezya ile Türkiye’nin millî savunma üniversiteleri arasında iş birliği tesis edilmesini ve bu sayede öğrenci değişimi yapılmasını hedeflediklerini kaydetti.

Tuğgeneral Abdullah, “Malezya Silahlı Kuvvetleri’nde Türk Silahlı Kuvvetleri’nden öğrenciler görmek istiyoruz çünkü Türkiye’de Genelkurmay Başkanlığını ziyaret ettim ve çok etkilendim. İki ülke arasındaki bu iş birliğinin sürmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLER TÜRKÇE DERSLERİYLE GÜÇLENİYOR

T.C. Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel, Türkiye ile Malezya arasındaki yakın bağların Türkçe dersleri vesilesiyle güçlenmeye devam ettiğini belirtti.

“TÜRKÇEYE OLAN İLGİNİN HER GEÇEN GÜN ARTTIĞINI GÖRMEK BİZİ MOTİVE EDİYOR”

Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ömer Altun, Malezya Savunma Bakanlığı Eğitim Dairesi iş birliğinde düzenledikleri Türkçe derslerinin A1 seviyesini başarılı bir şekilde tamamlamanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Altun, “Enstitü olarak Yunus Emre’nin ‘Gelin tanış olalım’ şiarıyla çıkmış olduğumuz yolda yeni gönüllere dokunmak, Türkçe ile yeni bağlar kurmak için gayret ediyoruz. Türkçeye olan ilginin her geçen gün arttığını görmek bizi motive ediyor.” ifadelerini kullandı.

Tören, protokol konuşmalarının ardından Büyükelçi Yüksel’in, Türkçe kursunu başarıyla tamamlayan Malezya Silahlı Kuvvetleri personeline sertifikalarını takdim etmesiyle sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...