"Kudüs’ün Işıkları" Kökleriyle Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Yönetmenliğini Abdülgafur Şahin üstlendiği Türk yapımı "Kudüs’ün Işıkları" belgesel filmi Doğu Kudüs’te gösterildi.

Kudüs Yunus Emre Türk Kültür Merkezinin ev sahipliğinde gerçekleşen gösterime, Türkiye’nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosluğu yetkililerinin yanı sıra belgesel filmde rol alan Filistinli çocuklar ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Bağcılar Belediyesi’nin sponsorluğunda yapımı bu yıl tamamlanan 27 dakikalık kısa belgesel film, Kudüs’teki ramazanları konu ediyor.

Melis Şahin’in kaleme aldığı Aybala Hilal Yüksel’in yapımcılığındaki film gösterimi sonrası yönetmen Abdülgafur Şahin, filme dair değerlendirmelerde bulundu.

Filmin hikâyesinin 2017 yılı Ramazan ayında Kudüs’ü ziyareti ile başladığını ifade eden Şahin, medyada yansıtılanın aksine ışıkları, iftarları, sahurlarıyla çok neşeli bir Kudüs ile karşılaştıklarını belirtti. Bu coşku ve muhabbeti daha çok insanla paylaşmak amacıyla çekimleri yapılan film ile izleyicileri Kudüs’ü ziyarete teşvik etmek istediklerini dile getirdi.

Kudüs’ün Işıkları belgeselinin dünya prömiyeri 29 Nisan’da ABD’nin Missouri eyaletine bağlı St. Louis kentinde yapılırken, Türkiye galası 3 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenmişti.

Diğer Etkinlikler

Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından hazırlanan "Bizden İçeri Kıbrıs" belgeselinin...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 7 Mart 2024 tarihinde, yetenekli ve ödüllü yönetmen Merve Çirişoğlu'nun çarpıcı kısa...

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Uluslararası Sivil Toplumu Destekleme...

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yönetmen Bekir Bülbül'ün "Bir Tutam Karanfil" filmi, Viyana Yunus Emre ...