“Kültürel Diplomaside Markalaşma”

Yazıcı-dostu sürüm

Ankara Ticaret Odası tarafından düzenlenen “Uluslararası Ankara Marka Buluşmaları” üniversitelerden şirketlere, kamu kurum ve kuruluşlarından sivil toplum örgütlerine ve sanatçılara kadar çok geniş bir kitleyi bir araya getirdi.

ATO Congresium International Convention & Exhibition Convention Center’da, çeşitli aktivite ve sergilerle zengin bir içerik sunan etkinlikte Yunus Emre Enstitüsü de yer aldı. 28-30 Kasım 2019 tarihlerinde düzenlenen etkinliğin ikinci gününde konuşmacı olarak katılan Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, “Kültürel Diplomaside Markalaşma” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Tüm İnsanlığa Hizmet

Enstitünün, Türk kültürüne dair gelişmeleri kapsayan kültürel diplomasi aracılığıyla insanlarla bağ oluşturmaya çalıştığını aktaran Enstitü Başkanı Prof. Ateş, bu misyondan hareketle markalaşma yolunda attığı önemli adımlardan birinin Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Projesi (TABİP) olduğunu söyledi.   

Mevcut misyonuna bilim diplomasini ekleyerek yoluna devam eden Enstitünün, TABİP ile Türkiye’nin akademik alanda uluslararası tanınırlığını, faaliyetlerini, akademik ve bilimsel iş birliklerini arttırmayı ve tanıtmayı amaçladığını belirten Ateş, uluslararası bilginin transferine ve bilimin ürettiği gelişmelerin irtibatlanmasına da katkı sunulduğuna değindi.

TABİP kapsamında gerçekleştirilen Mobil Matematik Müzesi ve Bilim Yaz Akademisi gibi faaliyetlerle insanlara bilimi sevdirmenin yanı sıra insanları savaşa değil, üretime inandırmak istediklerini belirten Ateş, bu sayede yeni irtibatlar sağladıklarına da dikkat çekti.

Türk kültüründeki ülke sevgisi ve algısının Yunus Emre Enstitüsünün markalaşmasına sunduğu katkılardan bahseden Prof. Ateş, yapılan faaliyetlerin özündeki felsefenin yansıdığı hiçbir işin taklit edilemediğini, böylece markalaşmanın ortaya çıktığı söyledi.  

Bilimin bir güç olduğunun altını da çizen Enstitü Başkanı, bilim insanlarının oluşturdukları parçacıkları birleştirerek ortak bir ağda buluşturduklarını, dolayısıyla bilgiyi sadece bilim insanlarına değil, tüm insanlığın yararına sunduklarını kaydetti.

Yunus Emre Enstitüsü, bu yıl ki teması Gordion Düğümü ile on binlerce katılımcıyı ağırlayan “Ankara Marka Festivali”nde açtığı stantta dünya genelinde yürütmüş olduğu proje ve faaliyetler ile birlikte Enstitü uzmanlarınca yabancılara Türkçe öğretimi alanın edindiği birikimleri ziyaretçilerle paylaşıyor.