Küresel Kamu Diplomasisi Ağı Hızla Büyüyor

Yazıcı-dostu sürüm

Küresel Kamu Diplomasisi Ağı’nın (GPDNet) 6. Genel Kurul Toplantısı, 20-22 Ocak 2020 tarihleri arasında Katar’da yapıldı.

Yunus Emre Enstitüsünün de aralarında bulunduğu kamu ve kültür diplomasisi kurumları tarafından 2014 yılında Seul'de kurulan Küresel Kamu Diplomasisi Ağı üyeleri, Katara Kültür Köyü Vakfı (Katara Cultural Village Foundation) başkanlığında 6. Genel Kurul Toplantısında bir araya geldi.

2016-2019 yılları arasında dönem başkanlığını Yunus Emre Enstitüsünün yürüttüğü Küresel Kamu Diplomasisi Ağı’nın 6. Genel Kurul Toplantısı kapsamında ayrıca gençlik buluşması, kamu diplomasisi alanında birçok konuyu içeren çeşitli konferanslar, geziler ve müze ziyaretleri gerçekleştirildi. On dört kurumun üye olduğu Küresel Kamu Diplomasisi Ağı bu yıl yeni beş daimi ve üç ortak üye ile üye sayısını yirmi ikiye yükseltti.

Toplantıda ayrıca Küresel Kamu Diplomasisi Ağı’na yeni katılan kurumlar (International Center for Peace-Bosna Hersek, Ukrainian Institute-Ukrayna, National Heritage Council-Güney Afrika, Forum 4444- Sırbistan, The Lion’s Heart Help Group-Kenya, LEPL Creative Georgia-Gürcistan, National Department for Culture-Malezya, Research Center for International Relations-Küba) için imza töreni  yapıldı.

Katara Kültür Köyü Vakfı ve GPDNet Başkanı Dr. Khaled bin Ibrahim Al-Sulaiti, tüm üyelerin bağlantı kurmalarını sağlamak amacıyla bir elektronik portal oluşturduklarını ve böylece daha güvenilir ve kaliteli hizmet sunacaklarını belirtti.

Programda GPDNet’in yeni web sitesinin lansmanı da yapıldı.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsünün 2016 yılından bugüne kadar yürüttüğü Küresel Kamu Diplomasisi Ağı (GPDNet) dönem başkanlığının...

Polonya’nın Krakov şehrinde gerçekleştirilen Küresel Kamu Diplomasisi Ağının (GPDNet) 3. Genel Kurul Toplantısında...