Londra El Sanatları Haftası’nda Türkiye

Yazıcı-dostu sürüm

Türk el sanatları, bu yıl beşincisi düzenlen Londra El Sanatları Haftası’ndaki yerini aldı. Seramik tasarımı, hat, minyatür, ebru, mozaik ve tezhip sanatları birbirinden tecrübeli ve değerli sanatçıların yönetiminde düzenlenen 30 farklı atölye ile katılımcıların ilgisine sunuldu.

Hat sanatının yaşayan büyük ustası Hattat Hasan Çelebi’nin öğrencisi Hattat Gülnaz Mahboob düzenlenen atölyede hat sanatının inceliklerine dair bilgiler verirken Müzehhip Hanifi Dursun’un öğrencisi, Woking Art Society ödüllü Tezhip Sanatçısı Nagihan Seymour geleneksel ve modern motiflerden örnekler sundu. Deneyimli Ebru Sanatçısı Hayrettin Kozanoğlu ise sanatseverlere su yüzeyinde boyama ve kâğıda aktarma yöntemlerini paylaştı.

Seramik Sanatçısı Mustafa Caner Kurt, Mozaik Sanatçısı Mehmet Hakan Demirok ve Minyatür Sanatçısı Fatoş Aslanoğlu’nun da yer aldığı atölyeler 8-12 Mayıs tarihleri arasında Londra Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleştirildi.

Her yıl birbirinden renkli atölyelere, dünya markası haline gelmiş tasarımlara ve ünlü sanatçılara ev sahipliği yapan Londra El Sanatları Haftası, bu yıl da hayal gücü, yaratıcılık, tutku ve beceriye dikkat çeken birçok programla geniş çapta katılımcıya ulaştı. Kendi işini kurmak, sanatını, zanaatını geliştirmek isteyenlere usta isimlerle tanışma ve atölyelerinde eğitim alma fırsatı sunan festivalde 240 marka ve galeri yer aldı.