Malezya Silahlı Kuvvetleri Personeli Türkçe Öğreniyor

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Malezya Silahlı Kuvvetleri personeline Türkçe dersleri vermeye başladı. Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü tarafından verilen çevrim içi derslerde Malezya Silahlı Kuvvetler mensupları Türkçe öğreniyor.

Mevcut Kovid-19 salgını koşulları nedeniyle çevrim içi verilen derslere, 68 askeri personel katılırken bugüne dek Türkiye tarafından düzenlenen Türkçe derslerine Malezya ve bölge ülkelerinden yaklaşık 25 bin kişi katılma imkânı buldu.

Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Safa Kavakcı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Malezya gibi dost bir ülkede Türkçenin öğrenilmesinin takdire şayan bir durum olduğunun altını çizerek Türkiye'nin yükselen güç olarak dünya siyasetinde oynadığı önemli konumun bu gibi etkinliklerin düzenlenebilmesinde önemli rol oynadığını vurguladı.

 

"YUMUŞAK GÜÇ ÇAĞIMIZDA ULUS DEVLETLERİN VAZGEÇİLMEZ GÜÇ KAYNAĞI"

Türkçenin Malezya gibi uzak coğrafyalarda tercih ediliyor olmasının, Türkiye'nin yumuşak gücünün tezahürü, kültürel diplomasi gayretlerinin bir sonucu olduğunu kaydeden Kavakcı, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın vizyoner liderliğinde bir taraftan dünyayı şekillendiren diğer aktörlerin önemli kaynak olarak gördükleri askeri donanım kuvvetini, 'millî ve yerli' ekseninde artırmakta, diğer taraftan da çağımızda ulus devletlerin vazgeçilmez güç kaynağı olarak inşa ettikleri yumuşak gücünü tahkim etmektedir. Böylece küresel skalada nüfuzunu sürdürülebilir kılmaktadır."

 

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...