MEB ve UNICEF İş Birliği ile 3. Eğitmen Eğitimi Programı Tamamlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Geçici koruma altındaki Suriyeli çocukların eğitim sistemine dâhil edilmesi ve onlara sunulan eğitim kalitesinin artırılması amacıyla düzenlenen “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi” Eğitmen Eğitimi programı tamamlandı.

Yunus Emre Enstitüsü, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğiyle 15 Mart Cuma günü Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen program Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Hızlandırılmış Eğitim Programı (HEP) Proje Koordinatörü Bora Civan, Proje Koordinatör Yardımcısı Özgür Ünal ve Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitim Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu ve Enstitü uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

HEP Proje Koordinatörü Bora Civan, Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan öğretmenlerin yabancı dil olarak Türkçe öğretimi alanında meslekî gelişimlerine katkı sunmak amacıyla Yunus Emre Enstitüsü uzmanları ile akademisyenler tarafından teorik ve pratik eğitimler içeren dört günlük eğitmen eğitimi programını başarıyla tamamlayan katılımcıları tebrik etti. Projeyle daha çok çocuğa ulaşmayı umduklarını belirten Civan, katılımcılara ve eğitimde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine son verdi. 

Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu konuşmasında katılımcılara, Suriyeli öğrencilere Türkçe öğretimi konusundaki tecrübelerini basılı ürüne dönüştürerek alana katkı sağlamalarını ve alandaki eksiği tamamlamalarını tavsiye etti.  Programa katıldıkları için teşekkürlerini sunan Kartallıoğlu, katılımcılara denemekten ve kendilerini geliştirmekten korkmamalarını söyledi. 

Program, eğitime katılan eğiticilere katılım belgelerinin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.