Moskova Türk Filmleri Haftası

Yazıcı-dostu sürüm

Faaliyet Adı: Moskova Türk Filmleri Haftası

Yer: Moskova 5 Zvezd Sineması

Ülke / Şehir: Rusya / Moskova

Tarih: 14-16 Kasım 2021

Faaliyet Hakkında Kısa Bilgi: Moskova’da Türk Filmleri Haftası Başlıyor!

14-16 Kasım 2021 tarihleri arasında Moskova’da Türk Filmleri Haftası düzenleniyor. Yunus Emre Enstitüsü ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü iş birliğiyle 2018 yılından beri dünyanın farklı ülkelerinde gerçekleştirilen etkinlik her yıl sinemaseverler tarafından büyük ilgiyle karşılanıyor.

Moskova Türk Filmleri Haftasında bu yıl Türk sinemasının 6 başarılı yapımı izleyiciyle buluşuyor. T.C. Moskova Büyükelçiliği ve Moskova Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle düzenlenecek etkinlik Moskova Novokuznetskaya’da bulunan ‘‘5 Zvezd’’ sinemasında ilk gün yapılacak açılış kokteyliyle birlikte Moskovalı sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor.

Rusça alt yazılı olarak izleyiciyle buluşacak filmler arasında, senaryosunu Gülse Birsel’in kaleme aldığı ve yönetmenliğini Ozan Açıktan’ın yaptığı Aile Arasında, Türkiye’nin en önemli yönetmenlerinden Nuri Bilgi Ceylan’ın yazıp yönettiği Ahlat Ağacı, başrollerinde Aras Bulut İynemli’nin kızıyla aynı zeka yaşına sahip bir babayı canlandırdığı ve performansıyla büyük ses getiren 7. Koğuştaki Mucize, usta oyuncu ve yazar Ercan Kesal’ın yazıp yönettiği Nasipse Adayız, efsane yarış atı Bold Pilot sayesinde bir araya gelen Halis Karataş ve Begüm Atman arasındaki büyük aşkın hikayesini konu eden Bizim İçin Şampiyon ve son olarak animasyon filmleri arasında büyük başarı yakalayan Rafadan Tayfa filmleri yer alıyor.

Pandemi önlemleri çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinlikte gösterimler ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir. Bütün sinemaseverleri bekliyoruz!