Nazım Hikmet Moskova’da Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm



Ünlü Türk şairi Nazım Hikmet doğumunun 118. yılında Moskova’da anıldı.

24 Ocak 2020 tarihinde Moskova Yunus Emre Enstitüsünde Moskova Nazım Hikmet Kütüphanesinin iş birliğiyle düzenlenen anma etkinliğine Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ve Nazım Hikmet Kütüphanesi Müdürü Galina Sudyina’nın yanı sıra Rus ve Türk davetliler katıldı.

Moskova Devlet Üniversitesi Asya Afrika Ülkeleri Enstitüsü Türkoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Maria Repenkova ve Tarihçi Yazar Aleksandr Çeryomin’in Nazım Hikmet hakkında katılımcıları bilgilendirdiği programda Moskova Devlet Üniversitesi Asya Afrika Ülkeleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Daira Zhigulskaya ve öğrenciler Nazım Hikmet’e ait şiirler okudu.

Uluslararası Arp Yarışması ödülü sahibi Kseniya Kurloviç etkinlikte kısa bir arp dinletisi de icra etti. Maria Kamısa ve “Vkus Granata” , Concentus Noster müzik grubu, ardından “O Ses Rusya” ve “O Ses Azerbaycan” müzik yarışması katılımcıları Tais, Yalkı Saka Türkçe ve Rusça şarkılar seslendirdi.

Moskova Nazım Hikmet Kütüphanesi arşivinde bulunan şaire ait bazı kişisel eşyalar ve eserlerinin sergilendiği etkinlik Türk mutfağından ikramlarla sona erdi.



Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü ve Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde bulunan Lacivert Dergi iş birliğinde dünyanın farklı...

Toronto Yunus Emre Enstitüsü tarafından Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası kapsamında “Mehmet Akif, Şiir, Hafıza ve...

Bakü Yunus Emre Enstitüsünün girişimleriyle ve destekleriyle, Azerbaycan Millî İlimler Akademisi (AMİA) bünyesinde “...

İran’ın başkenti Tahran’da, Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 750. yılı ve 2023 Mevlâna Yılı dolayısıyla Şebiarus...