Nuri Bilge Ceylan, Roma ve Viyana'da Sinemaseverlerle Buluşacak

Yazıcı-dostu sürüm

Türk film yönetmeni, senarist ve fotoğraf sanatçısı Nuri Bilge Ceylan, Roma ve Viyana'da sinemaseverlerle buluşacak.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün destekleriyle yürütülen “Türk Film Haftası" projesi kapsamında, Cannes ve Antalya Altın Portakal gibi uluslararası film festivallerinde adını dünyaya duyuran Nuri Bilge Ceylan'ın filmleri de 22-24 Kasım'da Roma'da, 2-8 Aralık'ta Viyana'da gösterime girecek.

"Ahlat Ağacı", "Kış Uykusu" ve "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmlerinin gösterimlerinde yer alacak ünlü yönetmen, sinema öğrencileri, yönetmen ve yapımcılarla da bir araya gelerek söyleşiler gerçekleştirecek.

"Türk Filmleri Haftası" kapsamında, yıl sonuna kadar birçok yerli yapım Lübnan, Bosna Hersek, Avusturya, Fas, İtalya, Macaristan, Romanya ve Kazakistan'da da seyircilerin beğenisine sunulacak.

Yüzlerce filmi farklı ülkelerdeki sinemaseverlerle buluşturan proje aracılığıyla bugüne kadar Türk sinemasının usta oyuncularından Hülya Koçyiğit ve Perihan Savaş'ın yanı sıra Gürkan Uygun, Esra Bilgiç, Kadir Çöpdemir, Emre Kızılırmak, yönetmenlerden Mustafa Öztürk ve İsmail Fidan, yapımcı Nermin Aytekin ile yazar ve senarist Tarık Tufan, izleyici ile bir araya geldi.