Ömer Faruk Tekbilek ile 10. Yıl Konserleri

Yazıcı-dostu sürüm

Dünyaca ünlü Türk müzisyen ve besteci Ömer Faruk Tekbilek, Yunus Emre Enstitüsünün 10. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle bir dizi konser verecek.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Lefkoşa, Bosna Hersek’in Saraybosna ve Sırbistan’ın Belgrad şehirlerinde gerçekleştirilecek konserlerde sanatçıya, Türk sanatçılar Mehmet Bahadır Şener ve Murat Tekbilek, İtalyan sanatçı Federico Ferrandina, Yunan sanatçılar Ioannis Dimitriadis ve Christos Lampropoulos ve İsrailli sanatçı Shlomo Deshet eşlik edecek.

Bağlama, ney, darbuka, zurna, bendir ve def gibi enstrümanları ustalıkla icra eden Tekbilek, Enstitünün onuncu yılına özel vereceği ilk konserini Lefkoşa’da Golden Tulip Otel’de gerçekleştirecek.

Yunus Emre Enstitüsü’nün 17 Ekim 2009 tarihinde yurtdışında açılan ilk merkezi olma hüvviyeti taşıyan Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nin açılış tarihine denk getirilen Saraybosna Konseri, tarihî Saraybosna Kütüphanesi’nde (Vijecnica) gerçekleştirilecek. Konser sonrası, Kültür Merkezi’nin 10 yıllık çalışmalarının yansıtıldığı fotoğraf sergisi de misafirlerin ilgisine sunulacak. Tekbilek tarafından verilecek konser serisinin sonuncusunu ise Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki Dom Omladina Kültür Merkezinde düzenlecek.   

Ülkemizde yetişen ender sanatçılarından biri olan Tekbilek, konserler kapsamında bilinen eserleri Hasret, Aşk, I Love You ve Last Moments of Love gibi eserlerini müzikseverler için icra edecek.