Ömer Faruk Tekbilek’ten 10. Yıl Konserleri

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün kuruluşunun 10. yıl dönümünü, dünyanın farklı noktalarında düzenlediği konser ve festivallerle kutluyor.

Türkiye’nin uluslararası alanda tanınırlığını artırmak ve dünya üzerinde kültürel etkileşime katkı sağlamak adına 48 ülkede 58 merkeziyle faaliyet gösteren Enstitü, dünyaca ünlü Türk müzisyen ve besteci Ömer Faruk Tekbilek ile 10. kuruluş yıl dönümüne özel bir dizi konser düzenledi.

Tekbilek, Doğu ve Batı ezgilerini ustaca harmanladığı eserlerini, Türk sanatçılar Mehmet Bahadır Şener ve Murat Tekbilek, İtalyan sanatçı Federico Ferrandina, Yunan sanatçılar Ioannis Dimitriadis ve Christos Lampropoulos ile İsrailli sanatçı Shlomo Deshet eşliğinde müzikseverler için icra etti.

İlk Konser Lefkoşa’da

2014 yılından bu yana Türkiye’nin doğru kaynaklardan tanıtılması misyonu ile düzenlediği konserler, atölyeler, sergiler ve söyleşilerle Kıbrıs halkını Türk kültürü ile buluşturmaya devam eden Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü bu defa Enstitünün kuruluşunun 10'uncu yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen Ömer Faruk Tekbilek ile 10. Yıl Özel Konseri’ne ev sahipliği yaptı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’da 15 Ekim Salı günü Golden Tulip Otel’de açılışı yapılan konser programının sonraki durağı Bosna Hersek oldu.

Saraybosna’da 10. Yıl Heyecanı

Yunus Emre Enstitüsünün yurt dışında açılan ilk merkezi olan Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünün 10. kuruluş yıl dönümü nedeniyle ev sahipliği yaptığı etkinliklerden biri Ömer Faruk Tekbilek konseri oldu. 17 Ekim Perşembe günü tarihî Saraybosna Kütüphanesinde (Vijecnica) gerçekleşen konserle Türk müzi Bosna Hersekli müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

Konser sonrası, Kültür Merkezi’nin 10 yıllık çalışmalarının yansıtıldığı fotoğraf sergisi de misafirlerle buluşturuldu. Enstitünün kuruluşundan bu yana dünyanın dört bir yanında eğitim, bilim ve kültür-sanat alanında gerçekleştirdiği faaliyetlerden örnekler sunan sergi, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Son Durak: Belgrad

Enstitünün 10. Kuruluş yıl dönümüne özel düzenlenen konser serisinin sonuncusunu ise Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlendi.

Dom Omladina Kültür Merkezi’ndeki konserde sanatçılar, Tekbilek’in bilinen eserleri Hasret, Aşk, I Love You ve Last Moments of Love gibi eserlerini de müzikseverler için icra etti.

“Kültürümüzün tüm renkleri aynı sahnede”

10. yıl konserlerine dair görüşlerini paylaşan Ömer Faruk Tekbilek, kültürümüzün renklerini sahneye taşıma görevinin kendilerine verilmesinden gurur duyduğunu ifade etti. Türk ezgilerinin sanatçılarca uyumlu bir şekilde sahnelenmesi dolayısıyla verilmek istenen duygunun izleyiciden anlamlı bir yansıması olduğunu belirten Tekbilek, gittikleri her ülkede gördükleri ilgiden duydukları mutluluğu dile getirdi.