Pekin'de "Gelin Tanış Olalım" Programı'na Çocuklar Konuk Oldu

Yazıcı-dostu sürüm

Pekin Yunus Emre Enstitüsü, "Gelin Tanış Olalım -  Türkiye ve Türk Kültürünü Tanıyalım" programlarından birini daha  27 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirdi. Pekin Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen programa Pekin’de bulunan farklı okullardan ilköğretim çağındaki 30’a yakın çocuk katıldı. Programda ayrıca bazı öğrencilerin velileri de yer aldı.

Çin Çocuk Kültür ve Sanat Vakfı aracılığı ile Enstitüde misafir edilen Çinli çocuklar Türkiye’yi ve Türk kültürünü tanımaktan büyük bir memnuniyet duydu. Öncelikle çocuklara ülkemizin güzelliklerini ve kültürel zenginliğini gözler önüne seren ve içinde kısa videoların da yer aldığı Çince bir sunum yapıldı. Sunumu takiben programa katılan her bir çocuk Türkiye'yi daha yakından tanımak için Pekin Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Tayfun Kalkan’a çeşitli sorular yöneltti. Gelen konuklar iki ülkenin kültürel hazinelerindeki bazı ortak noktaları büyük bir heyecanla öğrendi.

ÇOCUKLAR İPEK YOLU SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ

Türkiye hakkındaki sunumun ardından Pekin’de yaşayan vatandaşlarımızdan Lena Ekizer’in Karadeniz horonu ile coşan miniklere program sonunda günün hatırası olarak “Pekin Yunus Emre Türk Kültürü Merkezi ile Genç Diplomatlar Sertifikası” takdim edildi. Pekin Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen İpek Yolu temalı resim sergisinin son gününe denk gelen programda konuklar, sergide çok sayıda eseri bulunan ressam Ayşe Emel Gümüş ile de sergiyi gezme fırsatı buldu. Çocuklar sergide en çok Çinli usta ressam Zhang Desheng ile Ayşe Emel Gümüş’ün ‘DOSTLUK’ isimli ortak eserine ilgi gösterdi. Program, internet üzerinden yapılan canlı yayınla da on binlerce kişiye ulaştı.

Diğer Etkinlikler

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...

Çin'in başkenti Pekin'deki Yunus Emre Enstitüsünde Çinli çocukların katıldığı yaratıcı resim atölyesi...