Podgortisa’da Türk Mutfağı ve Türk Kahvesini Tanıttık

Yazıcı-dostu sürüm

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü, Voli Şirketi ve Centre Ville Hotel iş birliğiyle "Türk Mutfağı ve Türk Kahvesi" tanıtım etkinliği gerçekleştirdi.

Podgoritsa Centre Ville Hotel'de 23 Nisan 2019 tarihinde yapılan programa, Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçisi Songül Ozan, Filistin Büyükelçisi Rabi Hantouli, Arnavutluk Büyükelçisi Ridi Kurtezi, Kosova Büyükelçisi Skender Durmishi’nin yanı sıra Çin Halk Cumhuriyeti, Bosna Hersek Federasyonu ve Rusya Federasyonu Büyükelçiliği kordiplomatik mensupları; Karadağ Hükümeti yetkilileri, milletvekilleri, basın mensuplarının yanı sıra seçkin bir davetli topluluğu katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Büyükelçi Songül Ozan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Türkiye ve Türk milleti için önemine vurgu yaptı. Enstitümüzün, böylesi anlamlı bir günde gerçekleştirdiği Türk mutfağı ve Türk kahvesi tanıtım programında seçkin davetlilerle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Can Güray ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başta Karadağlı çocuklar olmak üzere tüm dünya çocuklarının bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında, Podgoritsa’daki etkinliğe katılan Şef Ömür Akkor ve Türk Kahve Kültürü ve Araştırmaları Derneği Başkan Yardımcısı Osman Serim’e teşekkürlerini iletti.

Türkiye’nin önde gelen Türk mutfağı tarihî araştırmacısı olan ünlü şef Ömür Akkor, Türk mutfağının kültürel birikimini ve inceliklerini katılımcılarla paylaştı.

Akkor'un hazırladığı Türk yemekleri menüsünün davetlilerin beğenisine sunulmasının ardından Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği Başkan Yardımcısı Osman Serim, davetlilere Türk kahvesinin tarihi hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Türk kahvesi ve Türk lokumu ikramının ardından program sona erdi.