Prof. Dr. Fuat Sezgin Anısına

Yazıcı-dostu sürüm

Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de "Müslüman Âlimlerin Bilim ve Teknolojinin Gelişmesine Katkısı" konulu konferans düzenlendi.

İslam tarihi, bilim ve teknoloji tarihi alanında çalışmalarıyla tanınan ve geçen yıl vefat eden Prof. Dr. Fuat Sezgin'in kültür ve bilim dünyasına katkılarına bir vefa borcu olarak düzenlenen konferansta, Sezgin'in yaptığı çalışmaların genç nesillere aktarılmasının önemine de vurgu yapıldı.

İslam medeniyetinin dünya tarihinin kurulmasındaki katkılarına da değinilen konferans, Müslüman bilim adamlarının bilim ve teknolojinin gelişmesine sundukları katkılarla ilgili sunumlarla devam etti.

Bakü Yunus Emre Enstitüsü, Azerbaycan İlahiyat Enstitüsü, Kırıkkale Üniversitesi ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfınca düzenlenen konferansın açılışında akademisyenler ve kuruluşların yöneticileri yer aldı.

Konferans sonrası, Azerbaycan İlahiyat Enstitüsü, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı ve Ahi Evran Üniversitesi iş birliği protokolü imzalandı.