Renan Koen'den Piyano Resitali

Yazıcı-dostu sürüm

Piyanist Renan Koen, İspanya'nın başkenti Madrid'de piyano resitali verdi.

Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliğinin öncülüğünde Madrid Yunus Emre Enstitüsü ile Saraylar, Müzeler ve Müzik Dostları Derneğinin katkılarıyla Ordular Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Cihad Erginay, Madrid'de görev yapan bazı büyükelçiler, iş adamları ve diğer davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Bir buçuk saat süren piyano resitalinde Gideon Klein, Viktor Ullmann, Joaquin Rodrigo, Ulvi Cemal Erkin ve Ali Darmar'dan eserler icra eden sanatçı, çaldığı eserler hakkında yaptığı konuşmalarla da davetlileri bilgilendirdi. Yaklaşık 550 yıl önce İspanya'dan Osmanlıya göç eden Sefarad Yahudisi bir aileden geldiğini ifade eden Koen, Türk vatandaşı Sefaradlar olarak Türkiye'de huzur ve barış içinde yaşadıklarına vurgu yaparken kültürlerini de devam ettirdiklerini dile getirdi.

Renan Koen

Piyanist, Besteci, Soprano, Müzikterapist Renan Koen, müzik hayatına sekiz yaşında klasik flütle başladı. 11 yaşında kompozitör Ali Darmar ve devlet sanatçısı Ayşegül Sarıca ile piyano çalışmaya başlayan Koen, aynı yıllarda Mimar Sinan Üniversitesi (MSÜ) Devlet Konservatuvarı orta bölümü “Nazım Acar Flüt Sınıfı”ndan mezun oldu. 1985-86 yıllarında Paris’te Germaine Mounier ile piyano çalışmalarına sürdüren sanatçı, çalışmalarına Londra’da pedagog Maria Curcio ve asistanı Mark Swartzentruber ile devam etti. Aynı yıllarda MSÜ Devlet Konservatuvarı “Judith Uluğ Piyano Sınıfı”ndan mezun oldu.

Piyano kariyerini sürdürürken Dr. Pieter Snapper ile kompozisyon teknikleri, Reuben de Lautour ile kompozisyon teorileri ve jazz armonisi çalışan Koen, Lianna Polychroniadou Prinou eşliğinde başladığı müzikterapi çalışmaları sonrası kendi müzikterapi yöntemini geliştirdi. 2012-2013 senelerinde Soprano Ece İdil ile şan çalışmalarına başlayan sanatçı, Soprano Doç. Şebnem Ünal ile çalışmalarına devem etmekte.