Romanya Ulusal Korosu ile İş Birliği Protokolü İmzalandı

Yazıcı-dostu sürüm

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile Romanya Madrigal-Marin Constantin Ulusal Korosu arasında 20 Mayıs 2022 tarihinde iş birliği protokolü imzaladı.

Bükreş Yunus Emre Enstitüsünden yapılan açıklamaya göre, Madrigal-Marin Constantin Ulusal Korosu Müdürü Emil Pantelimon, dünya çapında faaliyetlere imza atan Yunus Emre Enstitüsü ile iş birliği yapmaktan ve bugün bunu somutlaştıran protokolü imzalamaktan onur duyduğunu söyledi. Pantelimon, protokol ile iki ülke arasında kurulmuş olan dostluğun kültürel alanda daha da pekişeceğinden emin olduğunu belirtti.

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mustafa Yıldız ise Romanya Kültür Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren ve sanat hayatına 4 bin 500'den fazla konser sığdırmış olan ulusal koro ile imzalanan protokol sayesinde yapılacak ortak çalışmalar ve projelerle devam eden birlikteliğin gelecek nesillere dostluk ve sevgiyle birlikte kalıcı bir miras olarak aktarılmasını arzuladıklarını kaydetti. 

Yıldız, protokolle ayrıca istekli tüm koro çalışanlarına Türkçe öğretileceğini belirtti.

 

Diğer Etkinlikler

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...

Bosna Hersek'in Mostar şehrinde bulunan Yunus Emre Enstitüsü (YEE) kültür merkezinde 27 Mart 2024...

İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsü Çocuk Korosu, 14 Mart 2024 tarihinde Nevruz Bayramı dolayısıyla bir konser verdi...