Romanya'da Türkçe ve Çocuk Şenliği

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün Romanya'daki Bükreş ve Köstence şehirlerinde bulunan merkezleri 1 Haziran'da kutlanan Dünya Çocuk Günü ve 5 Haziran’daki Türkçe Bayramı vesilesiyle çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenledi. Faaliyetlere büyük ilgi gösteren çocuklar doyasıya eğlendi.

BÜKREŞ'TE DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ VE TÜRKÇE BAYRAMI'NA ÖZEL ŞENLİK

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Romanya’da 1 Haziran’da kutlanan Dünya Çocuk Günü ve 5 Haziran’daki Türkçe Bayramı’nı birleştirerek 3 Haziran 2022 tarihinde Bükreş’te farklı okullardan gelen yaklaşık 300 çocuğun katılımıyla bir şenlik düzenledi.

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mustafa Yıldız’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Naim Çiçekler ve Romanya Demokrat Türk Birliği Bükreş Başkanı Turhan Şemsi de katıldı. Türkçe şarkıların söylendiği etkinlikte, Türk dilinin tarihi üzerine konuşma yapan çocuklar Türkçe şiirler okudular.

Türkçe ve Rumence ortak atasözü ve deyimleri yarışmasının yapıldığı etkinlikte cam üfleme, ebru sanatı, gölge oyunu, yemek atölyesi, yapboz, oyun hamurundan Türk kültür öğelerinin yapımı ve daha birçok aktivite gerçekleştirildi.

Çocuklara, Türk ürünleri ve Yunus Emre Enstitüsüne ait hediye paketlerinin verildi. Çocuklar, Barış Manço başta olmak üzere çeşitli şarkılarla keyifli zaman geçirdi.

KÖSTENCE YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜNDE "UÇURTMA VE ÇOCUK ŞENLİĞİ"

Romanya'nın Karadeniz kıyısında faaliyet gösteren Köstence Yunus Emre Enstitüsü tarafından 1 Haziran Romanya Çocuk Günü vesilesi ile "Uçurtma ve Çocuk Şenliği" düzenlendi.

Çocuklar için rengarenk bir şenlik havasında geçen etkinlik boyunca hem Enstitü merkezinde hem de deniz kıyısında gerçekleşen programda çocukların gönüllerince bir gün geçirdikleri ifade edildi.

Enstitüde görevli eğitmenler aracılığıyla faaliyete katılan çocukların ebru sanatı ile tanıştırıldı. Daha sonra deniz kıyısında gerçekleştirilen uçurtma festivalinde çocuklar doyasıya eğlendi.

Diğer Etkinlikler

Çin'in başkenti Pekin'deki Yunus Emre Enstitüsünde Çinli çocukların katıldığı yaratıcı resim atölyesi...

Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve...

İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsü Çocuk Korosu, 14 Mart 2024 tarihinde Nevruz Bayramı dolayısıyla bir konser verdi...

Yunus Emre Enstitüsü, Gezici Kültür Merkezi Projesi aracılığıyla Suriye Güvenli Bölge’nin Azez, Afrin ve El-Bab...