Rus Türkologların 4 Kitabı Moskova'da Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Moskova YEE tarafından düzenlenen ve Moskova’da saygın bir yeri olan Kitap Tanıtım Günleri etkinliğinde, dört Rus Türkoloğun Türkiye ve Türk kültürü hakkında yazdığı eserler kitapseverlerle buluştu.

Moskova Yunus Emre Enstitüsünde 2 Temmuz 2021 tarihinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kitap Tanıtım Günleri Etkinliği gerçekleştirildi.

Rusya Üniversitelerinde çalışmalarına devam eden alanlarında uzman Rus Türkologların Türkiye ile ilgili kitaplarının tanıtıldığı etkinlikte, birbirinden değerli 4 eser Moskovalı kitapseverler ile buluşturuldu.

RUS TÜRKOLOGLARIN TÜRKİYE HAKKINDAKİ ESERLERİ TANITILDI

Geçiş Dönemi Türk Yazarları, Edebiyat Portreleri adlı çalışmasıyla Moskova Devlet Üniversitesi Asya ve Afrika Ülkeleri Enstitüsü Türk Filolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mariya Repenkova; Babam Abdülhamit adlı eseriyle St. Petersburg Devlet Üniversitesi Çağdaş Türkiye Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Apollinaria Avrutina; Türk Dili – Oku, Öğren, Sev adlı ders kitabıyla Moskova Devlet Üniversitesi Asya ve Afrika Ülkeleri Enstitüsü Türk Filolojisi Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Elena Oganova ve Anna Kolomoytseva; Türkiye – AB İlişkilerinin Gelişmesi: Problemler ve Perspektifler adlı eseriyle Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsünden Dr. Amur Gadjiev programa katıldılar.

Türkçe ve Rusça olarak gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılar eserlerle ilgili merak ettikleri sorulara araştırmacıların kendi sözleriyle yanıt bulma şansına sahip oldular. Programın ardından misafirlere Türk mutfağından ikramlarda bulunuldu.

 

Diğer Etkinlikler

Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından hazırlanan "Bizden İçeri Kıbrıs" belgeselinin...

İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü münasebetiyle T.C. Doha...

Manama Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Manama Büyükelçiliği iş birliğiyle yakın tarihimizin en büyük gururu olan Çanakkale...

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. Yıldönümü vesilesiyle Kazakistan Silahlı Kuvvetlerine...

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın her yerinde Türkçeye ve Türk kültürüne artan talep doğrultusunda çalışmalarına büyük bir...

Yunus Emre Enstitüsü, dünya çapında yürüttüğü kültürel diplomasi faaliyetleri ve Afrika kıtasında izlediği genişleme...

Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü’nde 2022 yılının ilk Kültür-Sanat Sohbetleri programında Ignác Kúnos’un “Doksan Sekiz...

Türk dili ve Türk kültürü ile Türkiye’nin uluslararası alanda bilinirliği, güvenilirliği ve itibarının artırılmasında...