Senegal’de Türk Milletinin Millî Değerleri Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Türk tarihinde yer alan önemli olayların ve zaferlerin yıl dönümlerine yönelik dünyanın farklı coğrafyalarında faaliyetler gerçekleştirerek Türk milletinin millî değerlerini Afrika’dan Balkanlara kadar geniş bir coğrafyaya taşıyor.

Dakar Yunus Emre Enstitüsü ve Senegal Maarif Okulları iş birliğiyle 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 102. yıl dönümü ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümüne özel bir tören düzenlendi.

T.C. Dakar Büyükelçiliğinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene T.C. Dakar Büyükelçisi Nur Sağman, Dakar Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Merve Işık Efe, Dakar Yunus Emre Enstitüsü kursiyerleri, Dakar Koleji öğrencileri ile Türk kurumlarının temsilcileri iştirak etti.

ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ’NİN VE İSTİKLAL MARŞI’NIN KABUL EDİLİŞİNİN TARİHİ ELE ALINDI

T.C. Dakar Büyükelçisi Nur Sağman, her iki tarihin de Türk milleti için çok önemli olduğunun altını çizerek “Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız için savaşan tüm şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.” ifadelerini kullandı.

Dakar Koleji öğrencilerinin “Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı” isimli türküyü seslendirmesinin ardından Çanakkale Deniz Zaferi’nin ve İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin tarihi anlatıldı.

Tören, yönetmenliğini Serdar Akar’ın üstlendiği “Çanakkale Yolun Sonu” filminin gösterimiyle sona erdi.

TÜRK MİLLETİNİN TARİHÎ DEĞERLERİ SENAGAL’E TAŞINIYOR

Dakar Yunus Emre Enstitüsü, kuruluşundan günümüze kadar Türkçe öğretimi faaliyetleri ve Türkiye’nin eşsiz kültürel mirasının tanıtımına yönelik gerçekleştirdiği etkinliklerin yanı sıra Türk tarihinin dönüm noktalarını anmaya ve kutlamaya yönelik faaliyetler düzenleyerek Türk milletinin tarihî değerlerini Senegal’e taşımaya devam ediyor.

Diğer Etkinlikler

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün...

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün...

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) Brüksel'de 16 Nisan 2024 tarihinde düzenlediği etkinliğe Belçika'nın sanat...

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...