Siz De Bu Yazı Fırsata Çevirin, Türkçe Öğrenin!

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe öğrenmek isteyenler için zaman ve mekân problemini ortadan kaldırmak amacıyla geliştirdiği Türkçe Öğretim Portali’nde on binlerce kullanıcı Türkçe öğreniyor.

2017 yılı Şubat ayında kullanıma açılan portalde bugüne kadar dünyanın 194 ülkesinden 253.000 kişi siteye ücretsiz kayıt olarak Türkçe öğrenmeye başladı. Ayrıca Portalden, eğitim amacıyla Türkiye’de bulunan uluslararası öğrenciler ve ülkemizde yaşayan yabancı uyruklu misafirler de faydalanıyor ve bu sayede topluma uyum süreçleri kolaylaşıyor.

Tek ihtiyacınız bir bilgisayar

Dünyada internete erişimi olan ve Türkçe öğrenmek isteyen herkesin kendi kendine Türkçe öğrenebildiği sistemde, Avrupa Dil Portfolyosu kriterlerine uygun olarak A1, A2, B1, B2 ve C1 seviyelerinde içerikler yer alıyor. Okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerini geliştirmeye yönelik onlarca farklı öğretim etkinliği barındıran Portal, kullanıcılara eğlenerek Türkçe öğrenme imkânı sunuyor. Birçok modülde dil bilgisi, video ve serbest bölge etkinlikleri sunan Türkçe Öğretim Portali puan, rütbe, market ve oyun temelli etkinliklerle dil öğrenimini daha da keyifli hale getiriyor. Sistem kullanıcılarının birbirlerini takip edebildiği anlık sosyal medya paylaşımı özelliği sayesinde tatlı bir rekabet ortamı da oluşuyor. Yakın zamanda eğitimci desteği ve canlı derslerin de aktif hale geleceği sistemin Türkçe, İngilizce, Arapça ve Rusça olmak üzere 4 dilde ara yüzü bulunuyor.

Öğretmen ve sınıf ihtiyacını ortadan kaldırarak 7/24 sınırsız erişim imkânı sunan portal, mobil uyumlu tasarımı sayesinde bilgisayar, tablet ve telefon gibi cihazlarda kolaylıkla kullanılabiliyor.

Bütçenizi dert etmeden yaz aylarını fırsata çevirmek istiyorsanız www.learnturkish.com veya turkce.yee.org.tr bağlantılarına tıklayarak Türkçe öğrenmeye başlayabilir, öğrenirken yeni bilgiler keşfedebilirsiniz.

22 faklı dilde hazırlanan tanıtım filmlerine ulaşmak için Türkçe Öğretim Portali kanalını ziyaret edebilirsiniz.