Srebrenitsa’nın Anısına Anlamlı Sergi

Yazıcı-dostu sürüm

Srebrenitsa soykırımının 20. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen  "Srebrenitsa'nın Acıları" resim sergisi 10 Temmuz 2015 tarihinde Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Kültür Sanat Evi’nde açıldı.

Sanat uzmanı Jasmin Bajramoviç tarafından hazırlanan ve Bosna Hersekli Ressam Hariz Bole Grahi? tarafından resmedilen Bosna Savaşı ve Srebrenitsa soykırımı temalı resimleri içeren sergi¸çok sayıda davetlinin yanı sıra Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi katılımıyla gerçekleşti.

Konuşmasında savaşların toplum üzerine büyük kalıcı etki oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Develi, dünyanın gözü önünde 20 yıl önce Srebrenitsa’da bir katliam olduğunu, unutulmaması ve unutturulmaması gereken böyle önemli bir günde Srebrenitsa’yı konu alan bir sergiye Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliği yapmasının büyük anlam ifade ettiğini söyledi. Enstitünün çalışmalarından söz eden Develi sözlerine “Yunus Emre’nin hoşgörüsünü misyon edinmiş bir kurum olarak, tarihten ders çıkaran ama kin gütmeyen bir anlayışa sahibiz. Bosna Hersek’in her alanda gelişmesini istiyoruz. Türkiye ile kültür, sanat, tarih başta olmak üzere ortak değerlerin yaşatılmasını istiyoruz” şeklinde tamamladı.

Sergi 10 gün boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.