St. Petersburg’da XXXVI. Kononov Okumaları Konferansı

Yazıcı-dostu sürüm

Rusya’daki St. Petersburg Devlet Üniversitesinde 29-30 Ekim 2021 tarihleri arasında “Kononov Okumaları’’ adlı konferans gerçekleştirildi.

Rus Türkolog, dil bilimci ve akademisyen Andrey Nikolayeviç Kononov’a (1906-1986) ithaf edilen ve 1986 yılından beri düzenlenen etkinlik bu yıl St. Petersburg Devlet Üniversitesi Şarkiyat Fakültesi Türk Filolojisi Bölümü, St. Petersburg Şarkiyat Çalışmalarını Geliştirme ve Destekleme Merkezi, Moskova Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye’den Ahmet Yesevi Üniversitesinin katkılarıyla düzenlendi.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TÜRK HALKLARI

Türkologların çeşitli konularda sunumlar gerçekleştirdiği etkinlikte Enstitü ve faaliyetlerini tanıtıcı bir sunum yapıldı. 

Konferansta her yıl gerçekleştirilen çalışmalarda, geçmişte ve günümüzde Türk halklarının tarihi, kültürü, etnografyası, edebiyatı; Türk halklarının dillerinin oluşumu, gelişimi ve yapısı gibi farklı konulara değiniliyor.

Bu yıl 36. kez düzenlenen ve iki gün süren programda, birinci gün Rus Türkologlar, ikinci gün ise genç Türkologlar Türkoloji alanında farklı konu başlıkları ile bildirilerini sundular. Bildiriler ve sunumlar Rusça, İngilizce, Türkçe yapıldı.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü ve Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde bulunan Lacivert Dergi iş birliğinde dünyanın farklı...

Toronto Yunus Emre Enstitüsü tarafından Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası kapsamında “Mehmet Akif, Şiir, Hafıza ve...

Bakü Yunus Emre Enstitüsünün girişimleriyle ve destekleriyle, Azerbaycan Millî İlimler Akademisi (AMİA) bünyesinde “...

İran’ın başkenti Tahran’da, Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 750. yılı ve 2023 Mevlâna Yılı dolayısıyla Şebiarus...

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın her yerinde Türkçeye ve Türk kültürüne artan talep doğrultusunda çalışmalarına büyük bir...

Yunus Emre Enstitüsü, dünya çapında yürüttüğü kültürel diplomasi faaliyetleri ve Afrika kıtasında izlediği genişleme...

Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü’nde 2022 yılının ilk Kültür-Sanat Sohbetleri programında Ignác Kúnos’un “Doksan Sekiz...

Moskova YEE tarafından düzenlenen ve Moskova’da saygın bir yeri olan Kitap Tanıtım Günleri etkinliğinde, dört Rus...