Strazburg’da Eğitmen Eğitimi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) iş birliğiyle Fransa’nın Strazburg kentinde “İkidilli Türk Çocuklarına Türkçe Öğretimi Eğitmen Eğitimi” programı düzenlendi.

Strazburg’da bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği yerleşkesinde, 30 Haziran – 05 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenen programda seminerlerin yanı sıra içerik geliştirme sunumları ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Günün ilk yarısı Türkçe dil becerilerinin geliştirilmesi, metin hazırlama ve uyarlama, etkinlik tasarlama ve uygulama, kültürel farkındalık ve kültürlerarası etkileşim, Türkçe dil bilgisi, sözcük öğretimi gibi konularda seminerler verildi. Öğleden sonra yapılan etkinlik ve içerik geliştirme atölye çalışmalarında ise katılımcıların seminerlerde edindikleri bilgileri pekiştirmelerini sağlamak amacıyla ilk ders uygulaması ve dil becerilerinin geliştirilmesine yönelik etkinlikler hazırlatıldı. Katılımcı grupları tarafından üretilen içerik ve etkinlikler ortak oturumlarda katılımcılarla birlikte değerlendirildi.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yabancı dil olarak Türkçe öğrenimi alanındaki kullanılmak üzere hazırlanan temel ders materyallerinden “Çocuklar İçin Türkçe” ve “Türkçe Öğreniyorum” setlerinin yanı sıra yardımcı okuma kitabı ihtiyacını karşılamak üzere hazırlanan  “Dede Korkut Hikâyeleri”, “Çocuk Hikâyeleri Dizisi” ve “Anadolu Hikâyeleri Dizisi” kitaplarının tanıtımı yapıldı.

Program, Cuma günü düzenlenen kapanış töreninde katılımcılara sertifika takdim edilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.