Suriye’deki Tıp Öğrencilerine Türkçe Sertifikası Töreni

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Suriye’nin kuzeyindeki Çobanbey beldesinde kurulan tıp fakültesinde Türkçe hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayan 75 öğrenci için sertifika töreni düzenledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla geçen sene Suriye'nin kuzeyinde kurulan Çobanbey Tıp Fakültesi öğrencilerinden 75’i Türkçe hazırlık aşamasını tamamladı.

“SURİYE’Yİ GÜVENLİ BİR GELECEK BEKLİYOR”

Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde yaklaşık bir yıl boyunca tıp eğitiminin yanı sıra Türkçe eğitimi alan öğrenciler için Çobanbey beldesinde sertifika töreni düzenlendi. B2 seviyesine ulaşan öğrencilere, Türkçe yeterlik belgeleri takdim edildi.

Törene Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Başkan Yardımcısı Abdullah Kutalmış Yalçın, Güvenli Bölge Sağlık Koordinatörü Bahadır Karaca, Çobanbey Hastanesi Başhekimi Muhammed el-İdris, Çobanbey Hastanesi Başhekim Danışmanı Dr. İsmail Hakkı Göl, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dekanı Prof. Dr. Mehmet Okumuş katıldı.

Ateş, yaptığı konuşmada, Suriye’yi güvenli bir geleceğin beklediğini ve bunun için genç neslin gayretinin önemli olduğunu söyledi.

“İNSAN ÂLEMDE HAYAL ETTİĞİ MÜDDETÇE YAŞAR”

Yunus Emre Enstitüsü için Suriye’nin öncelik sıralarında yer aldığını kaydeden Prof. Dr. Ateş, Türkiye ve Suriye’nin ortak kültür ve tarihinden kaynaklanan kuvvetli bağlarının olduğuna ve bu bağları genç neslin kuvvetlendireceğine vurgu yaptı.

Törende, Türkçe sertifikasını alan Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Suriyeli Razan el-Kadri, “Bir dil bir insan, iki dil iki insan. Burada bizlere olan katkılarınız için teşekkür ediyoruz. Güvenli ülkemde ileride ahlaklı, başarılı bir doktor olmayı hayal ediyorum.” diyerek Yahya Kemal’in “İnsan, âlemde hayal ettiği müddetçe yaşar.” mısrasına atıfta bulundu.

Suriye'nin kuzeyindeki Çobanbey Tıp Fakültesi ile Çobanbey Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı bulunuyor.

 

Diğer Etkinlikler

Türkiye’nin başat kültürel diplomasi kurumu Yunus Emre Enstitüsü, Ankara’daki misyon şeflerine ve diplomatik...

Yunus Emre Enstitüsü, Gezici Kültür Merkezi Projesi aracılığıyla Suriye Güvenli Bölge’nin Azez, Afrin ve El-Bab...

Bükreş ve Köstence Yunus Emre Enstitüleri tarafından 26 Eylül Türk Dil Bayramı ve Avrupa Dil Günü münasebetiyle bir...

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü, Endonezya’nın dört bir yanına ulaşarak geniş bir yelpazede Türkçe öğretimi faaliyetleri...

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...