TABİP Bilim Yaz Okulu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Cumhuriyeti (T.C) Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Projesi (TABİP) kapsamında bu yıl ilki gerçekleştirilen TABİP Bilim Yaz Okulu, 10. gününde T.C Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni ziyaret etti.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu tarafından ağırlanan TABİP Bilim Yaz Okulu katılımcıları ile dünyada yaşanan gelişmeler değerlendirildi. Olaylar karşısında insanlığın yanında alınan tutumdan, gelişmenin ve ilerlemenin ancak insanın kendi değerlerini unutmadığı zaman mümkün olabileceğinden bahsedildi.

Başdanışman Topçu’nun makam odasında sohbet ederken, programa Malezya’dan katılan Amir İmran adlı öğrenciye kravatını hediye etmesi ile keyifli dakikalar yaşandı. Sonrasında Külliye içerisinde tura çıkarılan TABİP Bilim Yaz Okulu katılımcıları, hayranlıklarını gizleyemedikleri ziyaret kapsamında detaylı bilgi alma şansı da yakaladı.

Yaz okulu katılımcılarının ziyareti, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından sona erdi.