TABİP Lecture Series “Bilim Diplomasisi Konuşmaları” KKTC’de!

Yazıcı-dostu sürüm

Bilim diplomasisi alanındaki öğrenci ve akademisyenlere üstün eğitici bilgiler sunmayı hedefleyen TABİP Lecture Series, Türkiye’nin ve dünyanın en seçkin üniversitelerinde devam ediyor.  

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen TABİP projesi kapsamında, TABİP Lecture Series “Bilim Diplomasisi Konuşmaları” 25 Şubat’ta Gazimağusa’da gerçekleştirilecek.

Bilim diplomasisi kavramının Türk akademik çevresinde yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirilecek programında ilk olarak İstanbul Üniversitesinden Doç. Dr. Özgün Erler Bayır “bilim diplomasisi” kavramını açıklayacak. Ardından söz alacak RUDN Üniversitesi akademisyenlerinden Olga Krasnyak, “Örnek Olay Çalışmaları ile Bilim Diplomasisi Stratejileri” konusuna değinecek.

 “Bilim Diplomasisi” Avrupa Birliği projesinde yer alan Charlotte Rungius’un “SESAME” örneğini ele almasının ardından son olarak 2009'da ABD Dışişleri Bakanlığından ABD-Türkiye arasında bilim diplomasisini yönlendirmek üzere "Bilim Elçisi" unvanını alan, dünyaca ünlü Türk bilim kadını Prof. Dr. Semahat Demir de “Kamu Diplomasisi ile Bilim Diplomasisi İlişkisi”ni anlatacak.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile Malezya Sarawak Üniversitesi (UNIMAS) arasında Cumhurbaşkanlığı...

Yunus Emre Enstitüsü ile Kore Astronomi ve Uzay Bilimleri Enstitüsü arasında imzalanan iş birliği protokolü ile Türkiye...

Yunus Emre Enstitüsü, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirdiği Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Projesi (...

Atatürk Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında bilimsel iş birliği protokolü imzalandı.

15 Ocak 2020...