Tiflis’te “Türk Kültüründen İzler” Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Gürcistan Millî Müzesine bağlı Tiflis Tarih Müzesi’nin sergi salonunda 08 Haziran 2021 tarihinde Tiflis Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen “Türk Kültüründen İzler” sergisi açıldı.

Açılış törenine T.C. Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Tiflis Büyükelçisi Faik Guliyev, TİKA Tiflis Koordinatörü Necla Demirdağ, Gürcistan Millî Müzesi Genel Müdür Yardımcısı Mikheil Tsereteli ile diğer davetliler katıldı.

Açılış konuşmasında Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan Kovid-19 salgını nedeni ile uzun süredir benzer bir programın düzenlenmediğine dikkati çekerek, salgın sonrası ilk kez düzenlenen bu serginin anlamının çok büyük olduğunu belirtti. Yazgan etkinliğe katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

SERGİ GÜRCİSTAN, AZERBAYCAN VE TÜRKİYE ARASINDAKİ DAYANIŞMANIN GÖSTERGESİ

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Tiflis Büyükelçisi Faik Guliyev konuşmasında; programa katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek sergide zengin Türk kültürünün tanıtıldığını ve bu serginin Gürcistan, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dayanışmanın bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Gürcistan Millî Müzesi Genel Müdür Yardımcısı Mikheil Tsereteli benzer kültürel etkinlikler sayesinde Türkiye-Gürcistan arasındaki işbirliğin ve ilişkilerin pekiştirildiğini belirtti.

Sergide Türk mimarlığı başta olmak üzere Türk kültürü ile ilgili  yaklaşık 63 görsel sergilendi.

Sergi, 10 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.