Tiran YEE’de Yüz Yüze Türkçe Dersleri Yeniden Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Tiran Yunus Emre Enstitüsündeki yüz yüze Türkçe dersleri, geçen yıl mart ayında alınan önlemler nedeniyle verilen aranın ardından yeniden düzenleniyor.

Geçen yıl mart ayında küresel salgına karşı alınan tedbirler sebebiyle yüz yüze Türkçe derslerine ara veren Tiran Yunus Emre Enstitüsü (YEE), kültür merkezindeki Türkçe derslerine 8 Şubat 2021 Pazartesi günü yeniden başladı.

BAHAR DÖNEMİNDE YÜZ YÜZE EĞİTİM

Arnavutluk genelinde okullarda eğitimin yüz yüze devam etmesi ve devletin bir sınıfta on kişiyi geçmemek kaydıyla özel eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime izin vermesi sonrasında Tiran Yunus Emre Enstitüsü de yüz yüze eğitimi kısmen tekrar hayata döndürdü. Tiran YEE'nin 2021 Bahar dönemi Türkçe kurslarından bir kısmı yüz yüze yapılmaya başlandı.

YEE OKUTMANLARI KURUM DIŞINDA DA TÜRKÇE ÖĞRETİYOR

Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirilen Türkçe kursları, kursiyerler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirilen Türkçe kursları, kursiyerler tarafından yoğun ilgi görüyor. Tiran YEE Türkçe okutmanları, diğer taraftan kurum dışında devlet okulları ve özel okullarda seçmeli Türkçe dersleri vermeye de devam ediyor. Kurum dışında 309 öğrenci seçmeli Türkçe derslerine yüz yüze katılıyor. Kültür merkezinde ise 93 kursiyer çevrim içi Türkçe kurslarından yararlanırken 48 kursiyer yüz yüze Türkçe derslerine devam ediyor.

ÇEVRİM İÇİ KURSLARLA TÜRKÇE İLE TANIŞAN KİŞİ SAYISI ARTTI

Tiran Yunus Emre Enstitüsü çevrim içi Türkçe dersleri vasıtasıyla Arnavutluk’un her köşesine Türkçe dersleriyle ulaşıyor.

Tiran Yunus Emre Enstitüsü, pandemi sürecinde çevrim içi Türkçe dersleri vasıtasıyla Arnavutluk’un her köşesine Türkçe dersleriyle ulaştı. Türkçe öğrenmeye artan talebi karşılamak için devamlı kurslar açan Enstitü, ayrıca başlangıç seviyesindeki ücretsiz çevrim içi Türkçe kursları yoluyla birçok kişiyi ilk defa Türkçe ile tanıştırdı.

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...