Toronto'da "Bağlılık: Hasan" Filmi Gösterimi

Yazıcı-dostu sürüm

 

Dünyanın dört bir yanındaki Türk Kültür Merkezleriyle faaliyetlerini sürdüren Yunus Emre Enstitüsü, Kanada’daki faaliyetlerine film gösterimiyle başladı.

Türk sinemasının saygın yönetmenlerinden Semih Kaplanoğlu’nun Bağlılık Hasan adlı son filmi Toronto’nun geleneksel film festivallerinden İtalyan Çağdaş Film Festivali’nin (ICFF) uluslararası programı kapsamında 6 Temmuz 2022 tarihinde Kanadalı sinemaseverlerle buluştu. Film gösterimi Toronto’nun en önemli etkinlik mecralarından  tarihi Distillery District bölgesinde gerçekleşti. Gösterim, ICFF’nin organizasyonuyla açık havada harika bir ortamda düzenlendi.Gösterimin tüm biletleri iki gün öncesinden tükendi.

Toronto’da kain Türk gıda firmaları da seyircilere nefis Türk atıştırmalıkları ikram ettiler.

Festivalin uluslararası program kapsamında 20 farklı ülkeden film gösterilecek.

 

TOKYO FİLM FESTİVALİ'NDEN EN İYİ FİLM ÖDÜLÜNÜ KAZANMIŞTI

Semih Kaplanoğlu’nun yönettiği ve Umut Karadağ, Filiz Bozok, Gökhan Azlağ ile Ayşe Günyüz Demirci’nin oynadığı Bağlılık: Hasan, Türkiye’nin Oscar aday adayı olarak seçildi. Geçimini baba mirası meyve bahçesi ve tarlasından sağlayan Hasan, tarlasının tam ortasına dikilmek istenen elektrik direğinden kurtulmaya çalışırken, eşiyle birlikte Hacca gidişi yaklaştıkça geçmişine yönelik ciddi bir hesaplaşma çabasına girer. 2010 yılında Bal filmiyle Berlin’den Altın Ayı ve 2017 yılında Buğday filmiyle 30. Tokyo Film Festivali’nden En İyi Film ödülü ile dönen Semih Kaplanoğlu, Bağlılık: Hasan filminin Dünya prömiyerini 2021 yılında 75. Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış Bölümü’nde gerçekleştirdi

Diğer Etkinlikler

Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından hazırlanan "Bizden İçeri Kıbrıs" belgeselinin...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 7 Mart 2024 tarihinde, yetenekli ve ödüllü yönetmen Merve Çirişoğlu'nun çarpıcı kısa...

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Uluslararası Sivil Toplumu Destekleme...

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yönetmen Bekir Bülbül'ün "Bir Tutam Karanfil" filmi, Viyana Yunus Emre ...