.tr Dergisinin Yeni Sayısı Çıktı

Yazıcı-dostu sürüm

 

Türkiye’nin önde gelen kültür ve sanat dergilerinden .tr Dergisi birbirinden farklı konularla okuyucularla buluşuyor. İngilizce ve Türkçe olarak yayımlanan dergide kültür sanat dünyasından bilim dünyasına, tarihten gastronomiye kadar birçok alanda yayımlanan makaleler okuyucuyla buluşuyor. Yeni sayıda dünyayı etkisine alan KOVİD-19 pandemisi hakkında bilim insanlarının yazdığı makaleler de bulunuyor.

 

Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin kültür ve sanat dergisi temasıyla yayın hayatını sürdüren ve.tr Dergisinin yeni sayısı çıktı. Birbirinden farklı konu ve temaların işlendiği 29. sayıda, KOVİD-19 ana teması etrafında çok özel konular ve konuklarla röportajlar okuyucuların beğenisine sunuluyor.

TÜRK KOLONYASINDAN TÜRK MUTFAĞINA, TÜRK MÜZİĞİNDEN EDEBİYATA

KOVİD-19’un hayatımıza kattığı pandemi, aşı, 3D koruyucular gibi farklı konuların işlendiği derginin bu sayısında Türk misafirperverliğinin en önemli simgelerinden ve aynı zamanda virüslerle savaş konusunda önemli bir dezenfektan olan Türk kolonyası çok çeşitli açılardan ele alınıyor. Sanatçılarla röportajlar kapsamında Türk cazının dünyada en önemli temsilcilerinden olan Okay Temiz ve ünlü sinema ve dizi oyuncusu Oktay Kaynarca ile röportajların yer aldığı bu sayının edebiyat köşesinde Filistin direniş edebiyatı konu ediliyor.

MUSA DAĞDEVİREN DE BU SAYININ KONUĞU

Boğaziçi’nin en önemli kültürel değerlerinden olan ve her bahar İstanbul’u pembe renge boyayan erguvan ağaçlarıyla ilgili özel bir makale dergide yer alıyor. Geleneksel mutfağımızın tanıtımına ömrünü adayan araştırmacı ve şef Musa Dağdeviren’in hayat hikayesi de okurlarla buluşuyor.

ANDREW PETERSON İLE HAC GÜZERGÂHI

İngiliz araştırmacı Andrew Petersen’in araştırmalarıyla ortaya koyduğu tarihi hac güzergâhı ve “Yeniden Düşünmek – Yeniden Yorumlamak” programları serisi kapsamında Enstitü tarafından ağırlanan Amin Maalouf’un görüşleri de derginin diğer dikkat çeken konularını oluşturuyor.

TÜRKİYE'NİN İLK YAPAY ZEKÂ LİSANS PROGRAMI

Türkiye’nin ilk yapay zekâ lisans programını açan Hacettepe Üniversitesinden Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Erkut Erdem ile yaptığımız röportaj da dergide yer alıyor.

Her sayısında Türkiye’nin önemli kültürel değerlerine yer veren .tr dergisi daha birçok farklı konunun işlendiği yeni sayısıyla, Türkiye’yi yeniden keşfetmek isteyenleri eğlenceli bir yolculuğa çıkarıyor. 

Derginin tamamına trdergisi.yee.org.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Keyifli okumalar diliyoruz.

 

 

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin zengin kültürel miras birikimini edebiyattan sinemaya geleneksel el sanatlarından...

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin zengin kültürel miras birikimini edebiyattan sinemaya geleneksel el sanatlarından...

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye ile Afrika arasındaki dostluğun pekiştirilmesi ve muhtelif alanlarda eş güdümün...

Macaristan'da, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)  iş birliğiyle "Gurbetçi...