Tüm Dünya Çocuklarıyla 23 Nisan Coşkusu

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla dünyanın dört bir yanında çevrim içi kutlama törenleri gerçekleştirdi.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolaysıyla Suriye'nin kuzeyinde etkinlik gerçekleştirdi. Kilis'in karşısında Suriye topraklarında yer alan Azez'deki kültür merkezinde düzenlenen etkinlikte YEE Başkanı Şeref Ateş, telekonferansla bağlanarak yaptığı açılış konuşmasında, çocukların bayramını kutladı.

Çocuklar Hacivat-Karagöz, gölge oyunu ve drama etkinliği ve oyunlarla eğlendi.

YEE, kamplardan etkinlik için gelen çocuklara pamuk şekeri, Osmanlı macunu ve patlamış mısırın yanı sıra çeşitli hediyeler dağıttı.

Törene YEE çalışanları, yetim çocuklar ve bölgenin ileri gelenleri katıldı.

YEE Azez Kültür Merkezi Müdürü Fikret Çıtak, yaptığı açıklamada, "Enstitü olarak Azez'de anne ve babalarını kaybetmiş kamplarda yaşayan çocuklarla bayramlarını kutluyoruz. Bu çocuklar Suriye'nin umutları, yarınları. Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında olduğu, nefes verdiği her şey umuda, dirilişe gebedir. Bu çocuklarda umudu yaşıyoruz." diye konuştu.

KAHİRE DE ÇOCUK OYUNLARIYLA 23 NİSAN

Enstitünün “23 Nisan Çocuk Bayramı” programına katılan çocuklar, bazı müzik ve şarkı etkinliklerinin yanı sıra, mendil kapmaca ve seksek gibi bir dizi çocuk oyununu da oynadılar.

Kahire ve Dakar'daki kutlamalarda çocuklar doyasıya eğlendiler.

 

 

 

DAKAR’DA KUTLAMALAR 3 GÜN SÜRDÜ

Senegal’in başkenti Dakar’da da 23 Nisan kutlamaları büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi.

23-24 ve 25 Nisan 2021 tarihlerinde Senegal’de yetim ve dar gelirli çocukların eğitim aldıkları “Daara”lardaki öğrencilerle kutlama etkinlikleri düzenlendi.

KABİL'DE 23 NİSAN COŞKUSU

Kabil Yunus Emre Enstitüsü, Alauddin Devlet Yetimhanesinde gerçekleştirdiği etkinlikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir coşkuyla kutladı.

Kutlama törenine T.C. Kabil Büyükelçisi Oğuzhan Ertuğrul, Afganistan İslam Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal İşler Bakan Yardımcısı Gulam Haydar Ceylani, Kabil ve Badahşan milletvekilleri, Yetimhaneler Genel Müdürü, Kabil YETKM kursiyerleri ile birlikte çok sayıda Türk ve Afgan yetkili katıldı. 

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan salon programında milli marşlar okundu ve konuşmalar gerçekleştirildi. Animasyon grubunun sahne performansı alkışlar eşliğinde izlendi. Çocuklar tarafından şarkılar seslendirildi. Salon programı, yetimhanede kalan çocukların tamamının Yunus Emre Enstitüsü tarafından verilen kıyafet ve ayakkabı hediyesini almasıyla son buldu. 

Bayram coşkusu yetimhanenin bahçesinde düzenlenen iftar programıyla devam etti. Hediyelerini alan çocuklar bahçeye çıkarak yüzlerini boyattılar ve düzenlenen yarışmalara katılarak gönüllerince eğlendiler. İftar saatine kadar yapılan yarışmalar davetlilerce izlendi. Yarışmalarda çeşitli hediyeler dağıtıldı. Program iftar yemeğinin ardından son buldu.

Diğer Etkinlikler

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

İngiltere'de geleneksel hale gelen "Ramazan Çadırı Projesi" etkinliği kapsamında, başkent Londra'nın ünlü Trafalgar...

Yunus Emre Enstitüsü, küresel düzeyde Türk kültürünü, sanatını ve dilini tanıtmak ve bu alanlardaki uluslararası...

Kahire Yunus Emre Enstitüsü (YEE), 28 Mart 2024 tarihinde Mısır'da sanat camiasından, basın mensuplarına...