Tüm Dünyada 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü için Anma Programları Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün dünya genelindeki merkezlerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü anmak amacıyla çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi. Arnavutluk, Bosna Hersek, Güney Afrika, Hırvatistan, İran, Kanada, Karadağ, Kosova, Sırbistan’ın aralarında olduğu birçok ülkede 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler anıldı ve bugünün önemine dair yapılan konuşmalarda önemli mesajlar verildi.

TORONTO’DA 15 TEMMUZ’A İÇİN ANMA ETKİNLİKLERİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'da kalkıştığı hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Kanada’da anma etkinlikleri düzenlendi.

Türkiye’nin Toronto Başkonsolosluğunda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğine, Başkonsolos Sinem Mingan’ın yanı sıra Eğitim Ataşesi Ali Kaban, Din Hizmetleri Ataşesi Cihan Yalçınkaya, Kültür Ataşesi Selçuk Erincik, Ticaret Ataşesi Ahmet Karışman, Yunus Emre Enstitüsü Kanada Temsilcisi Bülent Uçpunar ve Türk toplumuna ait dernek ve vakıfların yöneticileri katıldı.

İstiklâl Marşı ve şehitler için saygı duruşu ile başlayan törende konuşan Türkiye’nin Toronto Başkonsolosu Mingan, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi tarihte eşi olmayan bir destan yazdığını söyledi.

Mingan, "15 Temmuz gecesi yaşananları her daim hatırımızda tutmalı ve millî birlik bilincini gelecek nesillere aktarmalıyız." dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan videoların gösterimi yapılan tören, Toronto Din Hizmetleri Ataşesi Cihan Yalçınkaya’nın, tüm şehitler için yaptığı duayla sona erdi.

Kanada’daki bir başka etkinlik ise Toronto’daki Mevlana Mescidi’nde gerçekleştirildi. Cuma namazı öncesi şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu, ardından Toronto Din Hizmetleri Ataşesi Cihan Yalçınkaya, 15 Temmuz’a giden süreçte FETÖ’nün, dini duyguları ve kavramları nasıl kullandığına ilişkin vaaz verdi.

Vaazının ardından 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere vatan ve devlet için can veren tüm şehitlere dua eden Yalçınkaya, cemaate FETÖ ve onun gibi gruplara prim vermemeleri tavsiyesinde bulundu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Montreal Yunus Camisinde de etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe, Türkiye’nin Montreal Başkonsolosu Sencer Yöndem, Türk toplumu üyeleri ve farklı ülkelerden Müslümanlar katıldı.

Etkinlik sonunda katılımcılara helva dağıtılırken, bunun Türk geleneğindeki anlamı da farklı ülkelerden gelen Müslümanlara Fransızca olarak anlatıldı.

Türkiye'nin Vancouver Başkonsolosluğu'nda da bir tören düzenlendi. Türk toplumu üyeleri ve konsolosluk çalışanlarının katıldığı törende, şehitlerin ruhu için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

ARNAVUTLUK'TA "15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ" TEMALI FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Arnavutluk’un kuzeyindeki İşkodra şehrinde, FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin çektiği fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Sergi, İşkodra Yunus Emre Enstitüsünün himayesinde, Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliğinin desteğiyle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenleniyor.

İşkodra Yunus Emre Enstitüsünün finans ve kültürel konular koordinatörü Verzana Nikshiqi, gazetecilere yaptığı açıklamada, sergideki fotoğraflardan bir ülkenin darbeden nasıl korunabileceğinin anlaşılabileceğini söyledi.

Nikshiqi, "Sergi, AA muhabirleri tarafından çekilen 25 fotoğrafı içeriyor. Fotoğraflar, o gece Türk milletinin bütün endişelerini, kahramanlıklarını, yurtseverliklerini en iyi şekilde anlatıyor ve bizlere çok canlı şekilde aktarmayı başarıyor." diye konuştu.

Ayrıca Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği ve Tiran Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla "15/07 Şafak Vakti" filminin gösterimi yapıldı.

TAHRAN YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜNDE 15 TEMMUZ FOTOĞRAF SERGİSİ 

Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliği himayesinde Yunus Emre Enstitüsü Kültür Merkezinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle fotoğraf sergisi açıldı.

Tahran Yunus Emre Enstitüsü Kültür Merkezinde Anadolu Ajansının katkılarıyla düzenlenen fotoğraf sergisine Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Prof. Dr. Derya Örs, diplomatik temsilciler,  Yunus Emre Enstitüsü  personeli ve öğrencileriyle, Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

 

GÜNEY AFRİKA'DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

Türkiye'nin Pretorya Büyükelçiliği ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Türkiye Maarif Vakfı ve Yunus EmreEnstitüsü iş birliğinde Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinde 15 Temmuz şehitlerini anma etkinliği düzenlendi.

Ülkenin en prestijli sivil toplum kuruluşlarından Nelson Mandela Vakfı'nda düzenlenen "15 Temmuz Demokrasinin Zaferi" başlıklı panelde Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Ayşegül Kandaş, Güney Afrikalı akademisyen ve insan hakları aktivisti Prof. Dr. Haroon Aziz ve Güney Afrikalı Radyo İslam sunucusu Süleyman Ravat konuşmacı olarak yer aldı.

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Lütfi Çiçek ve TRT World Baş Editörü Yusuf Erim de panele konuşmacı olarak çevrim içi katıldı.

Güney Afrikalıların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin açılışında, katılımcılar 15 Temmuz şehitleri için saygı duruşunda bulunduktan sonra Türkiye ve Güney Afrika'nın milli marşlarına eşlik etti.

Açılışta ayrıca Radyo İslam Sunucusu Ravat tarafından 15 Temmuz şehitleri için Kur'an-ı Kerim okundu.

KAZAKİSTAN’DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi.

Türkiye’nin Nur Sultan Büyükelçisi Ufuk Ekici’nin ev sahipliğinde büyükelçilik binasında gerçekleştirilen etkinliğe Kazakistan’ın devlet ve askeri kurumlarının yetkilileri, diplomatlar, Türk kurum temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Etkinlik, 15 Temmuz şehitlerinin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Büyükelçi Ekici, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından Türkiye’de gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişiminin üzerinden altı yıl geçtiğini anımsattı.

Ekici, söz konusu gece 251 vatandaşın şehit olduğunu hatırlatarak, “15 Temmuz gecesi, FETÖ terör örgütünün devletimize yönelik yarattığı büyük tehdidi ortaya koymuştur. Bu tehdidin bertaraf edilmesinde en büyük pay, kendi iradesi üzerinde bir güç tanımadığını, devletini ve demokratik kazanımlarını korumak için hayatını vermeye hazır olduğunu ortaya koyan Türk halkına aittir.” dedi.

FETÖ’nün 1960’ların sonlarında sözde dini hareket olarak kurulduğunu dile getiren Ekici, “Darbe girişimi başarılı olsaydı eğer, bugün çok farklı bir Türkiye olurdu. Demokrasi kalmazdı ve temel hak ve özgürlükler süresiz olarak askıya alınırdı.” değerlendirmesinde bulundu.

Ekici, Türkiye’nin geçtiğimiz altı yılda temel önceliklerinden birinin yurt içi ve dışında FETÖ’yle mücadele olduğunu belirterek, “Bu bağlamda, yeni nesil bir terör örgütü olarak nitelendirilebilecek FETÖ’nün kendisini lanse etmeye çalıştığı gibi eğitim ve hayır işleriyle uğraşan toplumsal bir hareket olmadığı, siyasi ve ekonomik emelleri bulunan karanlık ve sinsi bir örgüt olduğu uluslararası planda yavaş da olsa anlaşılmaya başlanmıştır.” dedi.

FETÖ ile mücadelenin artırılması konusunda Kazak makamlarıyla da temaslarının devam ettiğine dikkati çeken Ekici, “Kazakistan makamlarından beklentimiz, FETÖ ile etkin bir mücadele yürütülmesidir. Bu noktada ülkemiz Kazakistan’a her türlü bilgi ve desteği sağlamaya hazırdır.” ifadesini kullandı.

Etkinlik kapsamında 15 Temmuz şehitlerinin anısına Kur'an-ı Kerim okundu.

Nur Sultan’daki Yunus Emre Enstitüsükursiyerlerinin şiir okumasıyla devam eden etkinlik, TRT World tarafından hazırlanan film gösterisi ve Anadolu Ajansının 15 Temmuz gecesi çektiği fotoğraflarından oluşan sergi ile sona erdi.

BALKAN ÜLKELERİNDE 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ

Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Sırbistan, Hırvatistan ve Karadağ'da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla anma programları gerçekleştirildi.
Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle panel düzenlendi.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde düzenlenen panele, konuşmacı olarak Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Saraybosna Büyükelçiliği İçişleri Müşaviri Mehmet Erduğan ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu katıldı.

Türkiye'nin güçlü olmasının kardeş ülkeler için de önemli olduğunu vurgulayan Girgin, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) en önemli özelliği maşa olması, sinsi olması, karaktersiz olması, her kalıba girebilmesi ve hiçbir kutsalının olmamasıdır." diye konuştu.

Erduğan da eli kanlı terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğinin altını çizdi.

Panelde, 15 Temmuz 2016'da Türkiye'de bulunan Boşnakların yaşadıkları tecrübeyi anlattıkları kısa film gösterildi.

Panel sonrası, başkentteki Kovaçi Şehitliği ziyaret edilerek şehitler için dua edildi ve ardından tarihi Başçarşı'da AA'nın fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi açıldı.

Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde cuma namazına müteakip düzenlenen programda da Saraybosna Din Hizmetleri Müşaviri Yunus Keleş tarafından 15 Temmuz şehitleri için dua edildi.

Başkentteki en büyük alışveriş merkezinde AA'nın fotoğrafları sergilenirken, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Bosna Hersek Temsilciliği tarafından ülke genelindeki kentlerde "Bosna Hersek'te FETÖ'ye dur", "FETÖ tehlikesinin farkında mısınız?" ve "15 Temmuz Demokrasi Günü" yazıları alışveriş ve iş merkezlerinin ekranlarına yansıtıldı.

Saraybosna'daki tarihi Vijecnica Kütüphanesine Türk bayrağı yansıtılarak, Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı demokrasi nöbeti tutuldu.

Bosna Hersek'in Banjaluka kentindeki Ferhat Paşa Camisi'nde de 15 Temmuz şehitleri için dua edildi, cuma namazı sonrası camide FETÖ'nün tehlikelerine dair açıklamalar yapıldı.

Banjaluka Başkonsolosu Oğuz Kılıç, burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016'da FETÖ üyelerinin bir darbe girişimine kalkıştığını ve direkt olarak kendi halkına ateş açtığını kaydetti.

SIRBİSTAN’DA 15 TEMMUZ’A ÖZEL KONFERANS

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da 15 Temmuz'da yaşananlar ile ilgili konferans düzenlendi. Konferansa Büyükelçilik Müsteşarı Ümit Öktem, Sırbistan Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Nemanja Starovic, Türk ve yerel kurumların temsilcileri katıldı.

Starovic, dönemin başbakanı, mevcut Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde Türkiye'ye ilk destek veren Avrupa liderleri arasında olduğunu vurguladı.
Belgrad'da ayrıca, Cukarica Belediyesi ve Belgrad Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde 15 Temmuz'da şehitler anısına fidan dikildi.

Zvezdica Anaokulunun ev sahipliği yaptığı etkinlikte, Sırbistanlı çocuklar, şehitler anısına okul bahçesinde "15 Temmuz Demokrasi Fidanlığı" ismi verilecek alana 24 fidan dikti.

Sırbistan'ın Müslümanların çoğunlukta yaşadığı Sancak Bölgesi'ndeki Novi Pazar Ras Müzesinde ise AA'nın fotoğraflarından oluşan "15 Temmuz, Demokrasinin Zaferi" sergisinin açılışı gerçekleştirilirken, 15 Temmuz şehitleri anısına futbol turnuvası da düzenlendi.

Novi Pazar Başkonsolosu Başar Başol, "Sırbistan Hükümeti'nin ve Sancaklı kardeşlerimizin, darbe girişiminde bize verdikleri destekleri unutmadık. Bu destekleri için teşekkür ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Novi Pazar'da 15 Temmuz şehitleri için dua edildi, kentin isminin verildiği kaleye Türk bayrağı yansıtıldı.

HIRVATİSTAN’DA ANMA PROGRAMI

Zagreb Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde 15 Temmuz vesilesiyle anma programı düzenlendi.
Programda konuşan Türkiye'nin Zagreb Büyükelçiliği Müsteşarı Ertan Yılmaz, "Bu alçak girişim, kendi iradesi üzerinde bir güç tanımayan, devleti ve demokratik kazanımları korumak için hayatını vermeye hazır olduğunu ortaya koyan kahraman Türk halkı tarafından bertaraf edildi." diye konuştu.

KARADAĞ'DA ŞEHİTLER İLAHİLERLE ANILDI
 

Karadağ'ın Rozaje kentinde 15 Temmuz şehitleri ilahilerle anıldı.
Karadağ'ın Müslümanların çoğunlukta olduğu Rozaje kentinde düzenlenen anma programına, Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Songül Ozan ve Rozaje Başimamı Rejhan Hot ile Türk ve yerel kurumların yetkilileri katıldı, İbrahim Bilcevic ilahiler seslendirdi.

PRİZREN'DE 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİ ANLATAN FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Kosova'nın güneyindeki Prizren şehrinde, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesine ait, Anadolu Ajansı (AA) fotoğraflarından oluşan sergi açıldı. 

Türkiye'nin Prizren Muavin Konsolosu İsmail Cenk Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin dünyanın dört bir yanındaki temsilciliklerinde darbe girişiminin unutulmaması ve örgütün faal olduğu ülkelerde farkındalığın artırılması amacıyla çeşitli faaliyetler düzenlendiğini belirtti.

FETÖ'nün Türkiye'de yaptıklarının, faal olduğu diğer ülkelerde de gerçekleştirme ihtimalinin ciddi bir güvenlik tehdidi oluşturduğunu anlatan Şen, "FETÖ’nün Türkiye dışındaki yapılanmasıyla mücadele daha fazla önem kazanmıştır. Terör örgütü sözde eğitim, sağlık, STK’ler gibi yapıların kisvesi ve maskesi altında yurt dışındaki faaliyetlerini sürdürmektedir." ifadelerini kullandı.

PRİŞTİNE’DE “15 TEMMUZ VE İNSAN” TİYATRO OYUNUNUN PRÖMİYERİ YAPILDI

Kosova'nın başkenti Priştine'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla “15 Temmuz ve İnsan” tiyatro oyununun prömiyeri yapıldı.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü  destekleriyle Prizren “Art Theatre” tiyatrosu tarafından “AAB Faruk Begolli” sahnesinde düzenlenen gösterime, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka, KDTP milletvekilleri Fidan Brina Jılta ve Enis Kervan, Yunus Emre Enstitüsü Kosova Müdürü Mehmet Ülker ile çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Sakar, törende yaptığı konuşmada, FETÖ'nün, var olduğu tüm ülkeler için ciddi bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

FETÖ'nün Türkiye'de yaptıklarını, başka ülkelerde de tekrarlayabileceği uyarısında bulunan Sakar, "Soydaşlarımızın da 15 Temmuz gecesi yaşananlara gösterdiği duyarlılığı takdirle karşılıyoruz. Ülkemiz, FETÖ ile mücadelesini geçmiş yıllarda olduğu gibi kararlılıkla sürdürürken soydaşlarımızın da Kosovalı dostlarımızı FETÖ'nün gerçek yüzü hakkında bilgilendirmeye devam edeceklerinden ve Kosova'yı, bu teröristler için güvenli bir liman haline gelmemesi için uyarmayı sürdüreceklerinden şüphe duymuyorum." ifadelerini kullandı.

Bölgesel Kalkınma Bakanı Damka da Kosova Türk toplumu olarak FETÖ terör örgütüne karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini belirterek, "Bizlere burada düşen görev de bu bölücülere, gözü dönmüşlere karşı kararlı bir tutum sergilemektir. Her zaman olduğu gibi ana ülkemizin, devlet büyüklerimizin yanında durarak bu davada var gücümüzle mücadeleye desteklerimizi sunmaktır." diye konuştu.

Yaklaşık 1 saat süren tiyatro gösteriminin ardından, “15 Temmuz Demokrasi şehitleri” anısına “Orkide Kadınlar Derneği” tarafından gökyüzüne 251 balon bırakıldı ve davetlilere helva ikramında bulunuldu.

BÜKREŞ’TE 15 TEMMUZ ETKİNLİĞİ VE FOTOĞRAF SERGİSİ

Büyükelçilik himayesinde, Bükreş Yunus Emre Enstitüsü desteği ve Maarif okulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen anma etkinliğine Romen devlet erkanı ve vatandaşlar katıldı.

Büyükelçi Füsun Aramaz, 15 Temmuz 2016 tarihinde, devletin ve kurumların içine planlı bir şekilde yerleştirilen suç şebekesinin gerçek yüzünün ortaya çıktığını belirterek çağdaş devlet ve toplum düzenleri içinde benzerlerine az rastlanacak bir sivil direniş örneği yaşandığını kaydetti.

Aramaz, FETÖ'nün devleti, anayasal düzeni yıkmak suretiyle tamamen ele geçirme emeline ulaşmak için alenen terörizme başvurmaktan çekinmediğini ifade etti.

Konuşmanın ardından kürsüye gelen Maarif okulu öğrencileri günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudular.

Etkinlik kapsamında ayrıca, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin 15 Temmuz 2016 darbe girişimi gecesinde çektiği karelerden oluşan fotoğraf sergisi düzenlendi.

KÖSTENCE'DE FİDAN DİKİMİ ETKİNLİĞİ

Romanya’nın Köstence kentinde de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Köstence Yunus Emre Enstitüsünün destekleriyle Türkiye’nin Köstence Başkonsolosluğu konutunda, yerel makam temsilcileri, vatandaşlar ve soydaşlar ile bir araya geldi,15 Temmuz şehitleri ve gaziler, saygı, rahmet ve minnetle anıldı.

Ayrıca TİKA'nın katkılarıyla yapılan Köstence yeni Müslüman mezarlığında "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anısına Fidan Dikimi" etkinliği gerçekleştirildi.

DAKAR'DA 15 TEMMUZ SERGİSİ

Türkiye Cumhuriyeti Dakar Büyükelçiliği Kançılaryasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma etkinliği gerçekleştirildi. Program, şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı; Kur’an-ı Kerim tilavetiyle ve Büyükelçi Ahmet Kavas’ın konuşmalarıyla devam etti.

Büyükelçi Kavas’ın konuşmasında 15 Temmuz 2016’da Türkiye’de yaşanan hain darbe girişimi hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulunuldu. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne vurgu yapıldı, kalkışmanın sorumlusu olan FETÖ'nün içi yüzü anlatıldı. Ülkemizin, yurt dışı temsilcilikleriyle, vatandaşlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde çalışma azim ve kararlılığında olduğu ifade edildi. Programda Türkiye Mezunu İş Adamı Momar Diouf ve Eski Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Çad Temsilcisi Aminata Gueye’nin de konuşmalarına yer verildi.

Anma günü dolayısıyla Kültür Merkezimizce Büyükelçiliğin fuaye alanında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu fotoğraf sergisi düzenlendi. Anadolu Ajansının arşivinden seçilen fotoğraflarla hain darbe girişiminin vatandaşlarımızın eşsiz direnişiyle önlenmesi bir kez daha hatırlandı. 

Program, 15 Temmuz anısına Büyükelçilik bahçesine fidan dikimi; lokma tatlısı ve Osmanlı şerbeti ikramıyla sona erdi.

DOHA’DA 15 TEMMUZ SÖYLEŞİSİ VE FOTOĞRAF SERGİSİ

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında T.C. Doha Büykelçiliği himayesinde 15 Temmuz şehitleri anma programı gerçekleştirildi. 2 Temmuz’da 15 Temmuz 2016 Darbe Girişiminin 6. Yıl dönümünde Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde şehit yakınları, Katar'da ikamet eden Türkler ve Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezi kursiyerlerinin katılımıyla bir söyleşi düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak Şehit Prof. Dr. İlhan Varank’ın kardeşi Ayşe Arslantürk ve Şehit Osman Yılmaz’ın eşi Şule Yılmaz katıldı.

T.C. Doha Büyükelçisi Dr. Mehmet Mustafa Göksu’nun moderasyonunda gerçekleştirilen söyleşide şehit yakınları 15 Temmuz’da yaşananlar hakkında bilgi verdiler. Şehit yakınları konuşmalarının ardından Büyükelçi ve programa katılanlar Enstitüde düzenlenen 15 Temmuz fotoğraf sergisini ziyareti ettiler. 

 

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) Brüksel'de 16 Nisan 2024 tarihinde düzenlediği etkinliğe Belçika'nın sanat...

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

İngiltere'de geleneksel hale gelen "Ramazan Çadırı Projesi" etkinliği kapsamında, başkent Londra'nın ünlü Trafalgar...

Yunus Emre Enstitüsü, küresel düzeyde Türk kültürünü, sanatını ve dilini tanıtmak ve bu alanlardaki uluslararası...