''Türk Dünyası Ezgileri'' Macaristan’da

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliğinin destekleri ile Yunus Emre Enstitüsü ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) iş birliği ile ''Türk Dünyası Ezgileri'' konseri düzenlendi.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, 25 Şubat Pazartesi günü Duna Palota binasında düzenlenen konserde, Kazakistan Kızılorda Oda Orkestrası eşliğinde Kazak, Azerbaycanlı, Kırgız ve Türk müzisyenler, Hazar’dan Tuna’ya Türk dünyası ezgilerini Macar sanatseverler için icra etti.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş yaptığı açış konuşmasında; Macaristan’da gerçekleştirilen her etkinlikte Macaristan ile Türk dünyasını daha da yakınlaştırmayı amaçladıklarını, ortak kültürel değerlerin farkına varılarak birliktelik ruhunun canlı tutulmasına çalıştıklarını belirtti. 

TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Düsen Kaseinov ise orkestrada Türk dünyasının değişik coğrafyalarından sanatçıların bulunduğunu ve bundan sonra Macaristan’dan da sanatçıların bulunmasını arzu ettiklerini belirtip Macaristan’da ilk defa gerçekleştirilen bu etkinlikten dolayı gurur duyduklarını ifade etti.

Etkinliğe, Türkiye Cumhuriyeti Budapeşte Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay, Azerbaycan Cumhuriyeti Budapeşte Büyükelçisi Dr. Vilayat M. Guliyev, Kazakistan Cumhuriyeti Budapeşte Büyükelçisi Nurbakh Rustemov, Macaristan Türk İşleri Ofisi Başkanı Büyükelçi Janos Hovari ile birlikte çok sayıda diplomatik temsilci ve Macar sanatseverler katıldı.