Türk Dünyası Opera Yıldızları, Saraybosna ve Belgrad'da Sahne Aldı

Yazıcı-dostu sürüm

Türk Dünyası Opera Yıldızları, Avrupa Konseyi ve UNESCO himayelerinde, TÜRKSOY ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde düzenlenen 36. Saraybosna Kış Festivali kapsamında Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da sahne aldı.

Festivalin resmi açılışı maksadıyla Ulusal Tiyatro binasında düzenlenen “Türk Dünyası Opera Yıldızları” konserine, Saraybosnalı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Konserde, bu yıl doğumunun 250'nci yılı olan ünlü besteci Beethoven ile doğumunun 175'inci yılı olan Kazak aydını Abay Kunanbayev anılırken, Azerbaycan, Kazakistan ve Türkiye'den sanatçılar Kunanbayev'in eserlerini icra etti.

Düzenlenen turnede, Türkmenistan'dan şef Rustam Rahmedov'un yanı sıra Azerbaycan'dan soprano Farida Mammadova, Kazakistan'dan soprano Zhupar Gabdullina, bariton Talgat Kuzenbayev, dombra sanatçısı Zhanargul Sarkenova ile Türkiye'den kanun sanatçısı Ahmet Baran yer alıyor.

Saraybosna'da ikinci kez Boşnak Kültür Merkezinde sanatseverlerle buluşan Türk Dünyası Opera Yıldızları, turne kapsamındaki son konserlerini 10 Ocak akşamı Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da verdi.

Başkentteki Ilija Kolarac Salonu'nda düzenlenen konsere, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, TÜRKSOY Genel Sekreteri Dusen Kaseinov ve Belgrad Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Fahri Akdoğan ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Diğer Etkinlikler

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...

Bosna Hersek'in Mostar şehrinde bulunan Yunus Emre Enstitüsü (YEE) kültür merkezinde 27 Mart 2024...

İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsü Çocuk Korosu, 14 Mart 2024 tarihinde Nevruz Bayramı dolayısıyla bir konser verdi...