Türk Filmleri Avustralya’da

Yazıcı-dostu sürüm

Avustralya Türk Dostluk Birliği (ATMA) tarafından düzenlenen “Türk Film Festivali” Avustralya’nın Sydney kentinde düzenlenen gala gecesiyle kapılarını sinemaseverlere açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Yunus Emre Enstitüsü ve Sydney Başkonsolosluğu tarafından desteklenen festivalin gala gecesi, Sydney’deki Palace Cinemas Norton’da düzenlendi.

‘‘Aykut Enişte’’ filminin gösterildiği gala programı, Sydney Başkonsolosu Melih Karalar, İşçi Partisi’nden Yeni Güney Galler Eyalet Parlamentosuna giren ilk Müslüman milletvekili Jihad Dip, Diriliş Ertuğrul dizisinde Halime Hatun karakterini canlandıran sanatçı Esra Bilgiç’in yanı sıra sanat, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Esra Bilgiç Sinemaseverlerle Buluştu

Diriliş Ertuğrul dizisinde canlandırdığı Halime Hatun karakteriyle izleyicilerin beğenisini kazanan oyuncu Esra Bilgiç, festival kapsamında 6 Eylül Cuma günü Palace Cinemas Norton’da düzenlenen panelde hayranları ile bir araya geldi.

Uluslararası ödüllere sahip oyuncu, yapımcı, yönetmen Serhat Caradee ve genç Avustralyalı Türk kısa film yönetmeni Mert Berdilek’in de yer aldığı panel, Sydney Morning Herald Gazetesinin başyazarlarından Garry Maddox’un moderatörlüğünde gerçekleşti. Türk filmleri ve dizilerinin konuşulduğu panelde, katılımcılar sinemaya dair merak ettiklerini sorma ve katılımcıların tecrübelerini ilk ağızdan dinleme fırsatı yakaladı.

Panel sonrası, ödüllü yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun “Buğday” filmi seyircilerle buluştu.

ATMA tarafından Sydney ve Melbourne’de 15 Eylül'e kadar devam edecek Türk Film Festivali’nde, Aykut Enişte (Yönetmen Onur Bilgetay), Can Dostlar (Yönetmen Tuğçe Soysop), Organize İşler: Sazan Sarmalı (Yönetmen Yılmaz Erdoğan), Rüya (Yönetmen Derviş Zaim), Üç Yol (Yönetmen Faysal Soysal), Öldür Beni Sevgilim (Yönetmen Şenol Sönmez), Buğday (Yönetmen Semih Kaplanoğlu), Toz (Yönetmen Gözde Kural) ve Turist Ömer: Uzay Yolunda (Yönetmen Hulki Saner) olmak üzere dokuz film gösterime girecek.