Türk Filmleri, Fas'ta Büyük Beğeni Topladı

Yazıcı-dostu sürüm

Fas’ın başkenti Rabat’ta düzenlenen “Türk Film Haftası” etkinliği, Türk sinemasının öne çıkan filmlerini Faslı izleyiciyle buluşturdu.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türk Film Haftası’nın 22-29 Kasım 2019 tarihleri arasındaki durağı Rabat oldu. Atlas Sinemasının ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, uluslararası festivallerde ödül kazanan altı Türk filmi sinemaseverlerin ilgisine sunuldu.

Semih Kaplanoğlu’nun “Buğday” filmiyle açılışı yapılan film haftasında, Japonya ile tarihî ilişkilerin ele alındığı “Ertuğrul 1890”, Çağan Irmak’ın kendi çocukluğunu anlattığı “Dedemin İnsanları”, Mete Gümürhan’ın belgesel türünde çocukların dünyasına değinen filmi “Genç Pehlivanlar”, Fatih dönemindeki olaylardan esinlenilen “Deliler” ve yönetmen Sinan Sertel’in çocuk dünyasının kapılarını sonuna kadar araladığı “Bir Gün Bir Çocuk” filmleri, Türk dizilerini de yakından takip eden Fas halkından yoğun ilgi gördü.

Film haftası kapsamında, “Genç Pehlivanlar” filminin yönetmeni Mete Gümürhan, “Bir Gün Bir Çocuk” filminin yönetmeni Sinan Sertel ve oyuncu Mehmet Usta sinemaseverle bir araya geldiler. Gerçekleşen söyleşilerde sinema diliyle kalplere dokunmanın değerleri izleyiciyle birlikte ele alındı.

Fas’ta ilk defa düzenlenen "Türk Film Haftası" gelecek yıllarda da düzenlenmek üzere Yönetmen Sinan Sertel’in “Bir Gün Bir Çocuk” filmiyle son buldu.