Türk Filmleri Sırp İzleyici ile Buluşuyor

Yazıcı-dostu sürüm

Türk filmleri dünya turuna, Sırbistan’ın başkenti Belgrad ile devam ediyor. Türk filmlerinin en seçkin yapımlarına yer verilen “Türk Film Haftası” kapsamında belgesel, komedi, dram, korku ve aksiyon türünde olmak üzere 11 film Belgrad’da izleyici karşısına çıkacak.

Dom Omladine Beograda’nın ev sahipliğinde 15-20 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenecek etkinlik, yapımcı ve senarist Tarık Tufan’ın konuk olarak yer alacağı gala gecesinde izleyiciyle buluşacak “Aşk Tesadüfleri Sever” filminin gösterimi ile başlayacak.

Türkiye’nin oyunculuk alanında duayen isimlerinden biri olan Hülya Koçyiğit’in onur konuğu olarak katılacağı Ustalara Saygı kuşağında ise 1963 yılı yapımı Susuz Yaz filmi, izleyenlerin beğenisine sunulacak.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün destekleriyle düzenlenen “Türk Film Haftası” boyunca Organize İşler 2, Türk İşi Dondurma, Anons, Ahlat Ağacı, Unutursam Fısılda, Sofra Sırları, Buğday, Genç Pehlivanlar ve İşe Yarar Bir Şey filmleri sinemaseverlerin ilgisine sunulacak.

Film haftası kapsamında gösterime girecek filmlerden Anons’un yapımcılığını üstelenen Tarık Tufan, Belgrad Üniversitesi Dramatik Sanatlar Fakültesinde sinema bölümü öğrenci ve akademisyenleriyle de bir araya gelecek.