Türk Mutfağının Eşsiz Lezzetleri Dünyayı Sarmalıyor

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, dünya çapında bulunan yurt dışı temsilciliklerinde gerçekleştirdiği ve ev sahipliği yaptığı gastrodiplomasi faaliyetleriyle Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini dünyanın farklı noktalarına taşıyarak sofralardan gönüllere kültür köprüleri kuruyor.

T.C. Zagreb Büyükelçiliğinin himayelerinde Hırvat-Türk Dostluğu Derneği tarafından Franka Miriam Brückler’in yazdığı “Hırvat Aşçılar İçin Türk Yemek Tarifleri” kitabının tanıtımı yapıldı.

Zagreb Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliği yaptığı, 2 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen etkinliğe, T.C. Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran, Zagreb Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Fuat Korkmaz, Franka Miriam Brückler, Türk kurumlarının temsilcileri, Türk mutfağına ilgi duyan Hırvatistanlılar ile davetliler katıldı.

T.C. Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran, “Güzel Türkiyemizin, Anadolumuzun nadide ve lezzetli yemeklerini, Hırvatistan’da değerli dostumuzun kaleminden okumaktan gurur duyuyoruz. Ortak kelimelerimiz olduğu gibi ülkelerimizin mutfaklarının da ortak unsurlarının olduğunu biliyorum.” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Kıran, yemek masasında toplu yemek yemenin Türk kültüründe önemli olduğunun altını çizerek, her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında “Türk Mutfağı Haftası”nın dünyanın farklı coğrafyalarında kutlandığını kaydetti.

ORTAK KELİMELER, ORTAK LEZZETLER

Zagreb Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Fuat Korkmaz, Türkiye ve Hırvatistan’da sarma, kaymak, dolma gibi aynı isimlerle adlandırılan yiyeceklerin olduğunu dile getirdi.

Brückler de Türkiye ziyaretlerinde yakından tanık olduğu Türk gastronomisinin, bölgeden bölgeye farklılık gösteriyor olmasına hayran kaldığını vurguladı.

Programın sonunda katılımcılar, Brückler’in kitabında da yer alan Türk mutfağının zengin lezzetlerini tatma fırsatı buldu.

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜNÜN DÜNYA ÇAPINDAKİ GASTRODİPLOMASİ FAALİYETLERİ

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin kültürel mirasını geniş yelpazede tanıttığı etkinlikleri kapsamında dünyanın sayılı mutfakları arasında yer alan ve birbirinden farklı lezzetleri barındıran Türk mutfağının tanıtımı amacıyla çok sayıda etkinlik düzenleyerek farklı coğrafyalarda yaşayanları Türk mutfağıyla buluşturmaya devam ediyor. 

Diğer Etkinlikler

Londra Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde, ünlü Türk mutfak uzmanı Özlem Warren'in yeni yemek kitabı "SEBZE: Türk...

Fas'taki Rabat Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Sale kentinde özel ihtiyaç sahipleri için iftar programı...

Foynitsa Yunus Emre Enstitüsünde 7 Mart 2024 tarihinde Sabina Daciç'in kaleme aldığı ve geleneksel ev yemekleri ve...

Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan'da bulunan büyükelçi eşlerine Türk...