Türkçe Dünyanın Her Yerinde

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü yurt dışındaki devlet okullarında Türkçenin seçmeli yabancı dil olarak okutulması çalışmalarına katkı sağlamaya devam ediyor.

Müfredat programlarının oluşturulması ve ilk /ortaöğretime yönelik yabancı dil olarak Türkçe ders kitaplarının hazırlanması şeklinde iki ana başlıkta yürütülen Tercihim Türkçe projesi ile Türkçenin seçmeli yabancı dil olarak resmî müfredatlara girişi konusunda çalışmalarına hız kesmeden devam eden Enstitü, Türkçe sınıfı öğrencilerini de yalnız bırakmıyor.

Aralarında Bosna Hersek, Romanya ve Japonya gibi ülkelerinde bulunduğu ilk ve orta öğretim okullarında seçmeli ya da zorunlu yabancı dil dersi olarak Türkçeyi tercih eden öğrenciler sınıflarında ziyaret ediliyor.

Geçtiğimiz hafta yeni eğitim-öğretim yılında ziyaretlerine başlayan Tiflis Yunus Emre Enstitüsü tarafından, Tiflis 71. Okulu, Tiflis 55. Okulu ve Tiflis 178. Okulu ziyaret edildi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Enstitü yetkilileri, yeni dönemde ihtiyaç duyulacak kırtasiye malzemeleri ve eğitim materyallerini öğrencilere hediye etti.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından 2011-2012 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen “Tercihim Türkçe” projesi ile 8 yılda 50 binden fazla öğrenci, devlet okullarında seçmeli yabancı dil olarak Türkçeyi tercih etti.

Eğitime Tam Destek

Dünya genelinde her geçen gün Türkçe öğrenimine artan ilgiyi karşılamak adına faaliyetlerini çok yönlü sürdüren Yunus Emre Enstitüsü, Türkçenin üniversite düzeyinde seçmeli yabancı dil dersi olarak okutulması yönünde çalışmalar da yürütüyor. Malezya ve Taylan’da da başlayan “Tercihim Türkçe” projesi kapsamında fiziki imkânları yetersiz olan okullarda Türkçe sınıflar oluşturulurken, sınıflara akıllı tahta, dizüstü bilgisayar, yansıtım (projeksiyon) hediye ediliyor. Sıra ve masaların yenilenmesi, öğrencilerin okul çantası ve kırtasiye ihtiyaçları gibi pek çok konuda destek veren Enstitü, öğrenciler için çeşitli etkinlikler düzenlerken, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla “Hizmet İçi Eğitim” seminerleri de düzenliyor.