"Türkiye Haftası" Etkinlikleri Gürcistan'da Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

2019 Göbeklitepe yılı kapsamında “Göbeklitepe: İnsan ve Hayat” ana temasıyla yola çıkan Türkiye Haftası etkinliklerinin dördüncü durağı Gürcistan'ın başkenti Tiflis oldu.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkiye Cumhuriyeti Tiflis Büyükelçiliği ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının destekleriyle 6-9 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikler,  Gürcistan Milli Müzesi'nde düzenlenen "Göbeklitepe" konferansı ve fotoğraf sergisi ile başladı.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği Müsteşarı Onur Sevim ve Gürcistan Milli Müzesi Genel Müdürü Davit Lortkipanidze’nin yanı sıra Arkeoloji Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, kültür ve sanat dünyasının ileri gelenleri başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Müdürü ve Göbeklitepe Kazı Heyeti Başkanı Celal Uludağ tarafından verilen konferansta, Göbeklitepe’nin dünya tarihi açısından önemi, bölgede yürütülen çalışmalar ve çalışmaların sonuçları görseller eşliğinde aktarıldı.

Uludağ’ın katılımcıların sorularını yanıtlamasını ardından kazı alanı ve anıtların ayrıntılı resimlerinden oluşan Göbeklitepe fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Türkiye Haftası; Çellist Uğur Işık ile Müzik Ustalık Sınıfı (Masterclass), “Dünden Bugüne Fotoğraflarla GAP” fotoğraf sergisi, “Geleneksel Türk Lezzetleri İkramı” ve Uğur Işık sanat yönetmenliğinde “Anadolu Ruhu” konseri ile devam edecek etkinlikler “Türk Mutfağı Atölyesi” ile sona erecek.