Türkiye Haftası Zagreb'de

Yazıcı-dostu sürüm

Faaliyet Adı:  Türkiye Haftası Zagreb'de

Yer: Zagreb Arkeoloji Müzesi, Zagreb Üniversitesi Müzik Akademisi, Zagreb Etnografya Müzesi, Hırvatistan Arkeoloji Enstitüsü​

Ülke/Şehir: Hırvatistan / Zagreb

Tarih: 15-18.05.2019

Saat: 19.00

Faaliyet Hakkında Kısa Bilgi:   

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de gerçekleştirilecek “Türkiye Haftası” etkinlikleri Zagreb Arkeoloji Müzesinde Göbeklitepe Kazı Heyeti Başkanı Celal Uludağ'ın "Göbeklitepe" Konferansı ile başlayacak. Konferans sonrasında Göbeklitepe’nin geçmişten günümüze yolculuğunun anlatıldığı fotoğraf sergisi “Arkeoloji Müzesi”nde açılacak.

Hafta kapsamında ünlü şef Ali Açıkgül ile Türk mutfağı etkinlikleri ve atölye çalışmaları; çellist Uğur Işık öncülüğünde Anadolu’dan ezgilerin yer alacağı “Anadolu Ruhu” konseri ve Zagreb Üniversitesinde müzik ustalık sınıfı; Kazı Heyeti Başkanı Celal Uludağ’ın akademisyenlerle bir araya gelerek Göbeklitepe’yi konuşacağı Zagreb Arkeoloji Enstitüsündeki söyleşisi; sanatçı Sibel Sevim’in “Anadolu Seramik Sanatı” sergisi ve atölye çalışmaları; Güneydoğu Anadolu Bölgesi Fotoğraf Sergisi ve Göbeklitepe Sergisi gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. Geleneksel sunumlar eşliğinde Türk lezzetleri, Türk şerbetleri ve Türk kahvesi ikramları da yer alacak.