Türkiye’nin Eşsiz Kültürel Mirasının Yansıması: Türk Kültüründen Yapraklar

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü münasebetiyle Türkiye’de ve dünya çapında “Cumhuriyet’in 100. Yılı” teması çerçevesinde ilklere imza atacağı faaliyetlerine başladı.

“CUMHURİYET İLE BÜYÜYEN TÜRKİYE”

Enstitü, Türkiye’nin kadim kültürel değerleri, tarihe mal olmuş şahsiyetleri, mimari ve coğrafi zenginlikleri başta olmak üzere her alanda Türkiye’nin nitelikli tanıtımının yapıldığı, 2023 yılına özel olarak hazırlanan “Türk Kültüründen Yapraklar” ajandasını yayımladı.

Dünya çapında Türkiye ve Türk kültürüne dair çeşitli çalışmalar gerçekleştiren Enstitü, Türkiye’nin kültürel mirasının bir yansıması olarak hazırladığı ajandada, Türkçenin poetik ve estetik mirasını, Anadolu’nun irfanını, Türk milletinin estetik üretimi ile düşünüş tarzını işledi.

KURULUŞUNDAN GÜNÜMÜZE “CUMHURİYET” DEĞERLERİ

Türkiye’nin başat kültürel diplomasi kurumu Yunus Emre Enstitüsü, hazırladığı ajandada “Cumhuriyet ile Büyüyen Türkiye” teması kapsamında Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı yıllarda kurulan saygın devlet kurum ile kuruluşlarından, Cumhuriyet’in ilan edilmesinin ardından mimari ve sanat alanlarında yaşanan gelişmelere kadar geniş bir yelpazede Cumhuriyet’in kazanım ve değerlerine yer verdi.

KURULUŞUNDAN GÜNÜMÜZE “CUMHURİYET” İLLÜSTRASYON ÇALIŞMASI

Enstitü, 2023 yılında dördüncüsünü yayımladığı ajandada kuruluşundan günümüze katedilen mesafeyi gözler önüne sermek için Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel bir illüstrasyon çalışması hazırladı.

YUNUS EMRE VE ESERLERİ İLK BÖLÜMDE

Ajandanın ilk bölümünde, Türkçenin gelişimine önemli katkılar sağlayan ve evrensel insani değerler üzerine inşa edilmiş felsefesiyle Türk edebiyatının en seçkin isimlerinden Yunus Emre’nin eserleri ve eserlerinde işlediği konulara yer verildi.

TÜRKİYE’YE VE TÜRK KÜLTÜRÜNE DAİR 50’DEN FAZLA KONU

Türkçe, İngilizce, Fransızca, Rusça ve Arapça olmak üzere 5 dilde hazırlanan ajandada, Türkiye’ye ve Türk kültürüne dair 50’den fazla konu yer aldı.

100. YILDA 100 YURT DIŞI TEMSİLCİLİĞİ

Yurt dışında geniş bir coğrafyada, çeşitli alanlarda diplomasi faaliyetleri yürüten Yunus Emre Enstitüsü, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılına özel olarak 100 yurt dışı temsilciğine ulaşma hedefiyle, 2023 yılında dünyanın her yerinde Türkçeyi ve Türk kültürünü yaygınlaştırmaya devam edecek.