Türkiye’nin Renkleri, Macaristan Müzeler Gecesi’nde

Yazıcı-dostu sürüm

Macaristan’da devlet himayesinde her yıl düzenlenen “Müzeler Gecesi”, 17. buluşmasını 22 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirdi. Ülke genelinde müze ve kültür enstitülerinin gece boyu halka açık olduğu etkinlik, başkent Budapeşte’de de özel programlarla kutlandı.

Kültürel etkinliklerle renklenen gecede birbirinden keyifli atölye çalışmaları düzenleyen Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü, Türk kültürünü tanıtmak amacıyla kapılarını 18.00 - 00.30 saatleri arasında ziyarete açtı.

Sevinç Kahraman şefliğinde Türk mutfağına dair yöresel tatlıların tanıtımı ve yapımı; Macar ebru sanatçıları Boglárka Erdélyi ve Vida Balázs yönetiminde ebru sanatı tanıtımı; Neyhane’de Gerzson Janos ve Faruk Gürbüz yönetiminde Türk çalgıları tanıtımı ve icrası; Sanatçı Doç. Dr. Hülya Şanes Doğru yönetiminde tezhip ve minyatür çalışması; Sanatçı Doç. Dr. Ali Rıza Özcan yönetiminde hat çalışması yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları Yasin Özçimi, Mehmet Evren Hacıoğlu ve Tuncay Tuncay’dan oluşan grubun icra ettiği tasavvuf müziği ezgileri, Enstitünün ev sahipliğinin yanı sıra Gül Baba Türbesi ve Hopp Ferenc Asya Sanat Müzesinde Macar halkın ilgisine sunuldu.