TYS Başvuru Süresi Uzatıldı!

Yazıcı-dostu sürüm

Türkçenin uluslararası geçerliğe sahip standart sınavı TYS için son başvuru tarihi uzatıldı.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından, Türkçe yeterliğini belgelemek isteyen bireylere yönelik düzenlenen “Türkçe Yeterlik Sınavı”na (TYS) olan ilgi artarak devam ediyor.

Dünyanın pek çok noktasından başvuru yapılan sınava gösterilen yoğun talebin karşılanabilmesi amacıyla daha önce 28 Aralık 2018 olarak belirlenen son başvuru tarihi 8 Ocak 2019 tarihine kadar uzatıldı.

2013 yılından bu yana Türkiye ve Yunus Emre Enstitülerinin bulunduğu tüm ülkelerde eş zamanlı olmak üzere yılda üç defa uygulanan sınava Türkçe dil becerisini belgelemek isteyen herkes katılabiliyor.

“Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Metni” çerçevesinde okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerini ölçmek üzere hazırlanan sınav üç oturumda gerçekleştirilirken, başarılı olan adaylar B2, C1 ve C2 düzeylerinde Türkçe Yeterlik Belgesi’ne sahip oluyor.

Türkçenin uluslararası geçerliğe sahip standart sınavı olan TYS, iş ve eğitim başvurularında kolaylık sağlarken yurt dışında Türkçe öğretiminin standartlaştırılması açısından büyük önem arz ediyor. Türkiye’de herhangi bir kurumda okuma hakkı kazanan adaylara Türkçe hazırlık sınıfından muaf tutulma hakkı tanıyan Türkçe Yeterlik Belgesi, Türkçe rehberlik veya tercümanlık yapmak isteyen yabancılardan da isteniyor.

2019 sınav takvimi göre belirlenen yılın ilk sınavı 26 Ocak 2019'da gerçekleştirilecek.

TYS ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için tys.yee.org.tr adresini ziyaret edebilir; başvurularınızı https://sinav.yee.org.tr/Login adresinden yapabilirsiniz.