Ünlü Oyuncu Tolgahan Sayışman Sevenleriyle Bir Araya Geldi

Yazıcı-dostu sürüm

Tiran Yunus Emre Enstitüsü, ünlü oyuncu Tolgahan Sayışman’ı Yunus Emre Söyleşileri kapsamında dijital ortamda sevenleriyle bir araya getirdi.

Programın moderatörlüğünü Makedonya’nın tanınmış şair ve sunucusu Seyhan Yakupi yaptı.  Türkçe kursiyerlerinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğe Arnavutluk’tan ve dünyanın birçok ülkesinden birçok kişi katıldı.

Sayışman, birçok dizide ve filmdeki başarılı oyunculuğuyla Balkanlar ve özellikle Arnavutluk’ta dikkat çekiyor. Oyuncu, söyleşide Makedonya’da çekimleri gerçekleşen “Elveda Rumeli” dizisiyle kariyerine başladığını fakat yurt dışındaki birçok ülkeye ulaşmasını sağlayan dizinin “Asla Vazgeçmem” olduğunu ifade ederek dizinin yaklaşık 36 ülkede yayınlandığını belirtti.

Karantina sürecini verimli geçirdiğini söyleyen Sayışman, oyunculuk hayatıyla ilgili merak edilen sorulara cevap verdi. Hedeflediği kariyerine ulaştığını ifade eden Sayışman isteğin ve emeğin bu alanda çok önemli olduğunu vurguladı.

Türk sinema ve film sektörünün başladığı noktadan bu tarafa çok fazla geliştiğini, Afrika’da bile izlenmeye başladığını belirten Sayışman “1998 yılında bu işe başlayan Tolgahan Sayışman’a dünyanın dört bir yanında izleneceksin deselerdi açıkçası inanmazdım. Bugün dizi ve filmleri en az yirmi beş ülkeyi hedefleyerek çekiyoruz” ifadelerini kullandı. Baba tarafından Arnavut göçmeni olan Sayışman, eşinin de Arnavut olması sebebiyle Arnavut kültürüne yabancılık çekmedini belirtti.

Program, Sayışman'ın Türkçe öğrenen öğrencilerden gelen soruları cevaplamasıyla son buldu.

Diğer Etkinlikler

Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından hazırlanan "Bizden İçeri Kıbrıs" belgeselinin...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 7 Mart 2024 tarihinde, yetenekli ve ödüllü yönetmen Merve Çirişoğlu'nun çarpıcı kısa...

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Uluslararası Sivil Toplumu Destekleme...

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yönetmen Bekir Bülbül'ün "Bir Tutam Karanfil" filmi, Viyana Yunus Emre ...