Viyana Türk Film Haftası

Yazıcı-dostu sürüm

Faaliyet Adı: Viyana Türk Film Haftasi

Yer:  Urania Sinema ve Yunus Emre Enstitüsü Viyana

Ülke / Şehir: Avusturya / Viyana

Tarih: 2-8.12.2019

Saat: 15:00

Faaliyet Hakkında Kısa Bilgi: Yunus Emre Enstitüsünün, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle gerçekleştireceği “Türk Film Haftası” Viyana’daki sinemaseverlerle buluşuyor. 2-8 Aralık 2019 tarihleri arasında tarihi Urania sinema salonunda düzenlenecek olan Türk Film Haftası'na dünyaca ünlü Türk Yönetmen Nuri Bilge Ceylan da onur konuğu olarak katılıyor.

Ceylan’ın, "Kış Uykusu", "Bir Zamanlar Anadolu'da" ve son filmi "Ahlat Ağacı" hafta kapsamında gösterimde yer alacak. Sinemaseverler, 6 Aralık saat 18.00’de gösterilecek Ahlat Ağacı filminden sonra Nuri Bilge Ceylan’la konuşma imkanı bulacaklar. 

Ceylan’ın filmleri dışında, Mahmut Fazıl Coşkun’un "Anons", Banu Sıvacı’nın "Güvercin", Fikret Reyhan’ın "Sarı Sıcak", Ahmet Boyacıoğlu’nun "Paranın Kokusu", Tayfun Pirselimoğlu’nun "Yol Kenarı" ve yönetmenliğini Ömer Lütfi Akad’ın yaptığı Yeşilçam’ın unutulmaz filmi "Vesikalı Yarim" filmlerinin gösterimi yapılacak. Viyana Yunus Emre Enstitüsünde ise önemli belgesel ve kısa filmler seyirci ile buluşacak.

Mete Gümürhan’ın geleneksel Türk güreş kültürünü yansıttığı "Genç Pehlivanlar", Murat Pay’ın "Miraciye: Saklı Miras" belgesellerinin yanı sıra Ramazan Kılıç’ın "Servis", Ahmed Serdar Karaca’nın "Frekans", Ercan Selim Öngöz’ün "12 Saat", Usame Sekizkardeş’in "Yabancı", Burhan Hatinoğlu ve Selma Şirin’in yönetmenliklerini yaptığı "Yağmuru Beklerken" adlı kısa filmleri de gösterime sunulacak.

Tarihi Urania Sinema Salonu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleştirilecek olan Türk Film Haftası bir hafta boyunca sizleri bekliyor.

Detaylı bilgi ve bilet için  turkischefilmtage.at sitesini ziyaret edebilirsiniz.