Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Sona Erdi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ile Ankara Üniversitesi TÖMER ve Gazi Üniversitesi TÖMER işbirliğiyle gerçekleştirilen "Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı" 01 Ekim 2015 tarihinde sona erdi.

Kapanış programına Yunus Emre Enstitüsü Başkan Vekili Dr. Şaban Çobanoğlu, Türkçe Eğitim Merkezi Müdürü Dr. İbrahim Gültekin, Ankara Üniversitesi TÖMER müdürü Prof. Dr. M. Ertan Gökmen ve Gazi Üniversitesi TÖMER müdür yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kurt katıldı. Törende konuşma yapan Gazi Üniversitesi TÖMER Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kurt kursiyerlere yapacakları işin çok önemli olduğunu, kendilerine çok büyük görev ve sorumluluk düştüğünü söyleyerek başarı dileklerinde bulundu. Daha sonra kürsüye gelen Ankara Üniversitesi TÖMER müdürü Prof. Dr. M. Ertan Gökmen, “Türk dilini ve kültürünü tanıtmak üzere çıktığınız bu yolda bu gün sertifika alarak kolları sıvamış bulunuyorsunuz. Kollarınızı hiç indirmeden yolunuza devam etmenizi temenni ederim” dedi.

Enstitü Başkan Vekili Dr. Şaban Çobanoğlu ise dil öğretiminde en önemli unsurun iyi bir öğretmen olduğunu vurgulayarak kursiyerlere mesleklerini en iyi şekilde yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Son olarak konuşma yapan Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitim Merkezi Müdürü Dr. İbrahim Gültekin, Enstitü olarak 26.sını düzenlemekten duydukları programa dair gurur ve memnuniyeti dile getirerek kursiyerlere başarılar diledi.  Programda başarılı olan öğrencilere sertifikaları takdim edildi.