“Yunus Bir Söz Söylemiş” Şimdi Dijital Platformlarda

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülmekte olan "Yunus Bir Söz Söylemiş" projesi kapsamında Yunus Emre’nin 5 şiiri sanatçı Arslanbek Sultanbekov tarafından bestelendi ve seslendirildi. Eserler "Yunus Bir Söz Söylemiş" isimli albümde bir araya geldi. Albüm ismini Yunus Emre'nin "Çıktım Erik Dalına" isimli şiirindeki bir mısradan alıyor.

Her bir eserde 20’den fazla müzik aleti kullanılarak, 6 müzisyenin icralarıyla yeni bir soluk kazanan şiirlerin özgün besteleri için farklı ülkelerden pek çok ses ve saz sanatçısı bir araya geldi. Kopuzdan dombıraya, çopo çoordan cura ve rebaba kadar çeşitli otantik sazlar eşliğinde asırlar önce yazılan dizeler müzik ile buluştu. Stüdyodan, video klip çekimine; albüm kaydından tanıtım konserine kadar her safhanın Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirildiği projede Enstitü, ilk defa yapımcı rolüyle bir müzik albümüne imza attı.

Tanıtım konseri Enstitü tarafından 22 Mart 2022’de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Ada Yerleşkesinde yapılan albüm, yine bu yıl 6 Mayıs tarihinden itibaren Facebook, Instagram, YouTube ve Tik Tok gibi sosyal medya kanallarında ve Spotify, Apple Music, YouTube Music, Fizy ve Muud gibi dijital müzik platformlarında yerini aldı. Yunus Bir Söz Söylemiş eserine çekilen, albümün ilk video klibi "Ah Nideyim Ömrüm Seni" de Yunus Emre Enstitüsünün YouTube kanalında müzik severlerin beğenisine sunuldu.

Diğer Etkinlikler

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...

Bosna Hersek'in Mostar şehrinde bulunan Yunus Emre Enstitüsü (YEE) kültür merkezinde 27 Mart 2024...

İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsü Çocuk Korosu, 14 Mart 2024 tarihinde Nevruz Bayramı dolayısıyla bir konser verdi...