Yunus Emre Enstitüsü, “Çocuk Festivali” Hazırlıklarına Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, 2019 yılı projelerine bir yenisini daha ekledi. Evrensel bir problem olarak çocukları tehdit eden ekran bağımlılığının çözümüne katkı sunmayı amaçlayan Enstitü tarafından, 7 ülkede “Çocuk Festivali” gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında, çocuklara “haydi dışarı” demeye hazırlanan Enstitü, geleneksel çocuk oyunları ve sanatsal atölyelerle, teknolojiden bağımsız eğlenceli bir dünyanın kapılarını dünya çocukları için aralayacak.  

Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında düzenlenecek festival, Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ve akademik danışmanlığında gerçekleştirilecek.

Festivallerde görev alarak çocuklara yönelik etkinliklerde uygulayıcı ve planlayıcı olarak yer alacak kişilerle 29-30 Mart 2019 tarihinde “Çocuk Etkinlikleri Eğitmen Eğitimi' yapılacak. Eğitim kapsamında 29 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek ilk oturumda Ankara Üniversitesi ÇOKUAM ve Çocuk Müzesi Müdüresi Prof. Müge Artar tarafından, projenin tanıtımı yapılırken, çocuk gelişimi ve çocukla iletişim konularında eğitimler de verildi. Çocuk Festivalleri gerçekleştirilirken dikkat edilmesi gereken konulara ilişkin tüm detaylara ise yaptığı sunumda Fedile Tice değindi.

Ankara Üniversitesi Müzecilik Bölümü Araştırma Görevlisi Ceren Karadeniz tarafından Okul Dışı Öğrenme Ortamları ve Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Ayşe Çakır İlhan tarafından verilen Sanatsal Gelişim ve Sanat Eğitimi konuları ile ilk gün eğitimleri tamamlandı. Program 30 Mart Cumartesi günü yapılacak atölyelerle sona erecek.